Yüregir'de 4 Yeni Tesis Açilisa Hazirlaniyor

Yüregir Belediyesi, Akdeniz Mahallesi Çok Amaçli Spor Salonu, PTT Evleri Mahallesi Çok Amaçli Spor Salonu, Kisla Mahallesi Yari Olimpik Yüzme Havuzu ve Cumhuriyet Mahallesi Gençlik Merkezi’ni hizmete sunmak için gün sayiyor. Çalismalari tamamlanan tesislerde açilislar için son hazirliklar yapiliyor.

Yüregir Belediyesi’nin Spor Toto Teskilat Baskanligi isbirligi ile Akdeniz Mahallesi’nde projelendirdigi Çok Amaçli Spor Salonu’nda çalismalar tamamlandi. 895 metrekare kapali alanda hizmet verecek tesisin içerisinde standart boyutlarda basketbol sahasi, voleybol sahasi, yönetim, hakem, antrenör ve soyunma odalari bulunuyor. Çevre düzenlemesi de tamamlanan ve çok yakinda açilisi planlanan spor salonu bölgede önemli bir eksikligi gidermis olacak.

Yüregir Belediyesinin ilçeye kazandirdigi bir diger tesis, PTT Evleri Mahallesi Çok Amaçli Spor Salonu. 895 metrekare kapali alana sahip olan spor salonu, basketbol sahasi, voleybol sahasi, soyunma, hakem ve antrenör odalari ile Yüregirli sporculari gelecege hazirlayacak. Tesiste spor kurslari basladi.

Açilisa hazirlanan 4 tesisten biri de Kisla Mahallesi Yari Olimpik Yüzme Havuzu. Yüregir Belediyesinin, sportif alandaki önemli yatirimlarindan biri olan yüzme havuzundaki çalismalar da tamamlanmak üzere. 1.260 metrekare kapali alanda projelendirilen, içerisinde 25 x 12,5 ölçülerinde yari olimpik yüzme havuzu, mini tribün, soyunma ve antrenör odalari ile engelli soyunma odalari bulunan tesis Haziran ayinda hizmete girecek.

Cumhuriyet Mahallesi Gençlik Merkezi ise 470 metrekare kapali alani, 1 adet konferans salonu, 5 adet dersligi, yönetici ve egitici odalari ile gençlerin yeni bulusma noktasi oluyor. Resmi açilisi için gün sayilan tesis modern çalisma ortamlari ve kütüphanesi ile de Yüregirli gençlere hizmet verecek.

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, daha saglikli nesiller yetistirmek, özellikle gençleri ve çocuklari kötü aliskanliklardan uzak tutarak spora yönlendirmek için, farkli spor branslarinda birçok projeye imza attiklarini belirterek,

“Yüregirimize kazandirdigimiz bu dört eser, insallah uzun yillar boyunca halkimiza hizmet verecek. Adana’mizi bölgesel, ulusal ve uluslararasi spor turnuvalarda basariyla temsil edecek gençlerimiz bu tesislerimizde yetisecek. Yeni tesislerimizin Adana’miza, Yüregir’imize simdiden hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA