Ordu'da Görme Engelliler Için Futbol Sahasi

Ordu Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan, Spor Toto Altinordu Spor Kompleksi’ne görme engelliler için futbol sahasi yapiliyor.

Gençlik ve Spor Bakanligi’nin destegiyle Ordu Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan Spor Toto Altinordu Spor Kompleksi’ne görme engelliler için 25x45 metre ölçülerinde nizami B1 futbol sahasi, bir adet 50x70 ölçülerinde futbol sahasi ve gençler için 20x40 ölçülerinde hali sahanin yapimina baslandi. Ordu Gençlik ve Spor Il Müdürü Mustafa Genç, Görme Engelli Milli Futbolcu Vedat Yavuz ve Görme Engelliler Il Temsilcisi Yadikar Erkan Çömlek ile birlikte santiye alanini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Il Müdürü Genç, çalismalarin hizli bir sekilde devam ettigini belirterek, “Insallah yaz sonunda 3 futbol sahasi da gençlerimizin hizmetine sunulmus olacak. Bizlere bu imkanlari sunan, gençlerimize bu hizmeti verme imkani saglayan basta Gençlik ve Spor Bakanimiz Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu’na, Valimiz Tuncay Sonel’e, Büyüksehir Belediye Baskanimiz Dr. Mehmet Hilmi Güler ve emegi geçenlere tesekkür ederim” dedi.

Görme Engelli Milli Futbolcu Vedat Yavuz ise, “Bizler de görme engelliler B1 futbol sahasinin yedincisinin Ordu’ya yapilmasindan dolayi çok mutluyuz. Gerçekten buna ülke olarak çok ihtiyacimiz vardi. Uluslararasi müsabakalari, Avrupa ve dünya sampiyonalarini artik ilimizde yapmak istiyoruz. Görme engelli bireylerin neleri basardigini Karadeniz’den haykirmak istiyoruz. Karadenizli genç çocuklarimizi bakanligimizin ve il müdürlügümüzün katkilari ile yetistirerek sporcu sayimizi arttirmak istiyoruz. Benim gibi olimpiyat sporculari yetissin istiyoruz. Ülkemizi en iyi sekilde temsil etmelerini hedefliyoruz. Bu hususta gerçekten çok emek sarf ediliyor. Görme Engelli kardeslerimiz için ulasim anlaminda çok güzel bir yer seçildi” dedi.

Kaynak: İHA