Erol Bulut Açiklamasi 'Ligde Kalabilmek Adina 1 Puan Önemliydi'

Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Erol Bulut, Kayserispor ile 1-1 berabere kalarak ligde kalmayi garantiledikleri zorlu maçin ardindan yaptigi açiklamada, "Ligde kalabilmek adina 1 puan önemliydi" dedi. Taraftarlarin yogun istifa tezahüratlari ile ilgili de konusan Erol Bulut, "Taraftarimizin takimin yaninda olmasini beklerdim" ifadelerini kullandi.

Gaziantep Futbol Kulübü, Spor Toto Süper Lig’in 36. haftasinda sahasinda Kayserispor’u konuk etti. Zorlu maçta sahadan 1-1 beraberlikle ayrilarak puanini 43’e yükselten Gaziantep FK ligde kalmayi garantiledi. Gaziantep FK’nin ligde kalmayi garantilemesinin ardindan Altay ve Çaykur Rizespor’un ligden düsmesi matematiksel olarak kesinlesti. Kritik maçin ardindan açiklamalarda bulunan Gaziantep FK Teknik Direktörü Erol Bulut, zorlu ve stresli bir maç oynadiklarini ve ligde kaldiklari için mutlu olduklarini söyledi.

Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda degerlendirmelerde bulunan Gaziantep FK Teknik Direktörü Erol Bulut, "Maça baktigimizda ortada olan bir maçti. Oyuncularimiz için çok stresli ve zor bir maçti. Bu tip maçlari oynamak zordur. Iki tarafin da pozisyonlari vardi. Ilk yari bir kaç pozisyonlarimiz vardi. Bulundugumuz duruma baktigimizda futbolcularimiz çok stresliydi. Ligde kalabilmek ve devam edebilmek adina bir puana ihtiyacimiz vardi. Futbolcular bu durumda stresli olabiliyordu. Bu sezonun ikinci yarisinda istediginiz futbola ilk yarida oldugu gibi gösteremedik. Sonuçta önümüze bakmamiz lazim. Iki maçimiz daha var. Bunlari da tamamlayarak yeni sezon planlamasina bakmamiz lazim" seklinde konustu.



"Taraftarimizin takimin yaninda olmasini beklerdim"

Erol Bulut, taraftarin istifa çagrisi ile ilgili de açiklamalarda bulunarak, "Taraftarlarimizdan takimin yaninda olmalarini beklerdim. Her seyin bir nedeni var. Bazi seyler bosuna gerçeklesmiyor. Her seyin de zamani var. Su an zamani degil. Taraftar tabi bagiracak. Mutlulugunu ya da mutsuzlugunu belirtecek. Ama en azindan taraftarimizin takimin yaninda olmasini beklerdim. Bize bagirsinlar biz 30 yildir taraftar tepkisine alisigiz. En azindan takimin yaninda olmasini isterdim. Her seyin bir nedeni var o nedenlere gelmek ve o nedenleri açiklamak durumunda degilim. Önümüzdeki haftalarda konusup bu konuda çözümü kesinlikle bulacagiz" ifadelerini kullandi.

"Futbolcularimiza güvendik ve devam ettik"

Devre arasinda takima neden takviye yapilmadigi ve kadronun zayif oldugu ile ilgili soruya da cevap veren Bulut, "Basin açiklamam var. Açiklamamda net ortada. Ekonomik sartlar yoktu transfer yapilamadi. Elinizde ne varsa onunla devam etmek zorundasiniz. Bunu ben zorla yönetime yükleyemem. Yönetim ne yapacak. Maddi olarak yoksa yapamazsiniz. Futbolcularin ödemeleri için yönetim zaten çaba gösteriyor. Yabanci transferi yapmak istiyorsaniz maddi durumunuz el vermeli. Bu net. Biz bu arkadaslarimizla ilk yari buraya kadar iyi geldik. Futbolcularimiza güvendik ve devam ettik. Kayseri su anda bizim 1 puan önümüzde. Kayserispor 5 tane transfer yapti. Yeni sezon için ekibimle birlikte bir plan yapacagiz. Transfer komitesi ile bunu paylasacak ve bir karar verecegiz. Kimlerin gidip kimlerin kalacagini belli edecegiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA