Baskan Savas Açiklamasi 'Kadin Futbol Takimimiz Da Lige Renk Katacak'

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Doç. Dr. Lütfü Savas, Hatayspor’un kadin futbol takiminin, önümüzdeki yillarda erkek futbol takimi gibi lige renk katacagini söyledi.

Baskan Savas, bu sezon ilk kez Süper Lig’de mücadele eden Hatayspor Kadin Futbol Takimi’nda yönetici, teknik heyet ve futbolcularin özveriyle çalistigini belirterek, "Ekip olarak buraya alismaya çalisiyoruz. Önümüzdeki yil çok daha iyi bir takimla erkek futbol takimimiz gibi lige renk katacagimizi düsünüyorum” dedi.

Kadinlarin sahada ve tribünde daha fazla yer almasinin sporu daha güzel hale getirdigini ifade eden Savas, “Kadin varsa bereket, huzur ve fair-play oluyor. Stadyumlarda daha huzurlu maç seyrediliyor. Tribünlerde gençlerin, çocuklarin ve kadinlarin olmasi futbola ayri bir renk katiyor. Hangi sonuç alinirsa alinsin Hatay sehri takimlarini bagrina basiyor. Sporda kadinlarimizin daha fazla yer almasini istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Baskan Savas, alinan sonuçlardan çok ortaya konulan mücadelenin önemli oldugunu sözlerine ekledi.

Teknik Direktörü Ilknur Aktas ise, "Yeni sezonda üst siralari hedefleyen bir kadro kuracagiz. Gelecek sene taraftarlarimiz bambaska bir Hatayspor izleyecek” dedi.

Kaynak: İHA