Abdullah Avci Açiklamasi 'Sampiyonlugu Garantiledikten Sonraki Müsabakalar Her Zaman Zordur'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Hatayspor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, sampiyonlugu garantiledikten sonraki müsabakalarin her zaman zor oldugunu söyledi.

Süper Lig’in 36. hafta maçinda deplasmanda karsilastigi Hatayspor ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avci, mücadele sonrasi basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Avci, hem ligi tamamlamak istediklerini, hem maç kazanmak istediklerini hem de oyuncu kazanmak istediklerini belirterek, "Sampiyonlugu garantiledikten sonraki müsabakalar her zaman zordur. Geçen hafta bunu gerçeklestirdik. Bir yandan da ligi hem tamamlayacagiz, hem kazanmak isteyecegiz, hem oyun kazanmak isteyecegiz, hem oyuncu kazanmak isteyecegiz. Bir de sali günü diger hedeflerimizden bir tanesi yari finalin ikinci ayagi var. Bugün sakatlanma riski olanlar, tedavide olanlar geride kalanlarla bir kadro planlamasi yaptik. Sonra ilk yari itibariyle oyun basladi.

Oyunun basi, baslangici dogru gitti. Penalti kaçirdik. Pozisyona girdik. Oyun dogru giderken rakibe kenar ortalardan tehlikeli olmaya basladi.

Aslinda oyun bize iyi bir firsat oldugunu gösteriyordu sahanin içinde. Biz de devre arasinda hem de oyunculara belli bir süre vermek için 3 degisiklik yaptik. Bu cevabi da oyunun içinde aldik. Hem öne geçtik. Hem de oyun çok genisledi. Firsatlar vardi, dogru karsilamalar var. Ataklari bazen sonuçlandirdik, bazen sonuçlandiramadik. Aslinda fisi çekecek pozisyon ve geçisler yakaladik. Ama bunu sonuçlandiramadik" seklinde konustu.



"Bugün bazi bölümlerde oyun olarak kazandik"

Hatayspor’a kalan maçlarinda basari dileyen Avci, su ifadelerle açiklamasini tamamladi:

"Aslinda çok bir tehlike yasamadik gibiydi ama riskli bir durum olusuyordu devamli. Rakip çünkü riskleri almisti. Futbol oyunu her zaman her an dogruyu yapman gerektiren bir oyundur. Savunmayi 10 saniye de kalsa, 5 saniye de kalsa rakibi karsilarken dogru yapacaksin. Ve son saniyede, son 10 saniyede yedigimiz gol ile berabere bitti. Bence yine bardagin dolu tarafi su. Bugün oyunda bazi bölümlerinde oyun olarak kazandik. Bazi bölümünde oyuncu kazandik. Son dakikanin olmasi sali günü öncesi aslinda oyun 0-0 basladiginda hiçbir avantajinin olmadiginin mesajidir. Umarim sali gününe simdi döndügümüzde Trabzon’da tedavide olan oyuncular, mevcuttan buradan çikanlar, toparlanma ve diger hedefe emin adimlarla gidebilmek için sali günü ligin iyi takimlarindan bir tanesiyle yari finalin iki ayagini oynayacagiz. Hatayspor’un da iyi bir ekipleri var. 2 senedir lige çok önemli katki ve renk katiyorlar. Onlara da bundan sonraki müsabakalarda basarilar diliyorum."

Kaynak: İHA