16 Yasindaki Tenisçi, Katildigi Son 16 Ulusal Turnuvada Sampiyon Oldu

Kocaeli’de yasayan tenisçi Duru Kusçu, katildigi son 16 ulusal turnuvanin tamaminda birinci olarak büyük basariya imza atti. Kusçu, ayrica kendi yas grubunun üzerindekilerle oynadigi bir uluslararasi turnuvadan da yari finalle döndü.

Izmit Tenis Kulübü’nde çalismalarini sürdüren 16 yasindaki tenisçi Duru Kusçu, Türkiye Tenis Federasyonu’nun düzenledigi son 16 ulusal turnuvanin tamaminda sampiyon olarak büyük basariya imza atti. 5 yasindayken tesadüfen gördügü kortu çok sevip bir daha da kopamayan Kusçu, uluslararasi bir turnuvada yasi 16 olmasina ragmen 18 yas kategorisinde oynayip yari finalde elendi.

"Katildigim son 16 ulusal turnuvanin hepsinde birinci oldum"

Tenise tesadüfen baslayip büyük bir tutkuyla devam ettigini kaydeden Duru Kusçu, "Tenise 5 yasimda basladim. Askeriyede bir kortun önünden geçiyorken içeriden çocuk sesleri geldi. Bizim de merak edip içeri bakmamiz neticesinde tenise böyle tesadüfen baslamis oldum. Yetenekli oldugum kesfedilince de Izmit Tenis Kulübü’ne yönlendirildim. Daha profesyonel olmak için ailemin de destegiyle buraya geldim. 10 senedir burada tenis oynuyorum. Son 14 yildir 14 birinciligim, 2 tane de ikinciligim var. Katildigim son 16 ulusal turnuvanin 16’sini da birincilikle bitirdim. O yüzden simdi daha da motive sekilde çalisiyoruz. Insallah ayni sampiyonluklara devam edecegim" dedi.



"Tenis artik hayatimdan asla çikmayacak"

Kariyer planlamasi ve hedeflerinden de bahseden Kusçu, "Tenis artik hayatimdan asla çikmayacak. Benim meslegim gibi oldu. Ileride de daha profesyonel oynamayi düsünüyorum. Burada mi yoksa Amerika’da mi devam ederim belli degil. Üniversitelerden teklifler geliyor. Ben simdi karar vermeyi düsünmüyorum. Ama biraz daha zaman geçtikten sonra tenis agirlikli bir üniversitede kendimi gelistirmek isterim. Sonrasinda da üniversiteden çikip profesyonel sekilde tenis oynamak istiyorum. Çok fazla zorlukla karsilastik. Çok kez birakmanin esigine geldigimi de hatirliyorum. Fakat hiçbir zaman birakmayacaksiniz, elinizde her zaman tutunacak bir sey olmali. Sevdiginiz isi cani gönülden yapmaya devam etmelisiniz" seklinde konustu.

Sik sik tenis maçlarini takip ettigini belirten Kusçu, simdiye kadar etkilendigi ve örnek aldigi tenisçiler için, "Belinda Belcic etkilendigim sporculardan biriydi. Oyun olarak kendimi çok benzettigim için Simona Halep’i örnek aldim. Bir zamanlar Ana Jovanovic’i çok begeniyordum. Naomi Osaka’yi da her zaman örnek alirim. Yani birkaç tane örnek aldigim sporcu var" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA