Sampiyon Trabzonspor, Tarihi Rekorlar Için Sahaya Çikiyor

Spor Toto Süper Lig sampiyonu Trabzonspor, tarihinin en uzun liderlik serisini de elde edecek. Bordo-mavililer ayrica ligin geri kalan bölümünde de en fazla puan farki ile sampiyonluk için de mücadele edecek.

Spor Toto Süper Lig’in 36. haftasinda Hatayspor’un konugu olacak olan Trabzonspor, bitime 3 hafta kala sampiyonlugunu ilan ederken, tarihinin de en uzun liderlik serisini elde edecek. Bordo-mavililer 1979-80 sezonunda son 28 haftalik dilimde liderlik koltugunda oturarak sezonu sampiyon olarak tamamlamisti. Karadeniz ekibi, bu sezonda Hatay deplasmani ile birlikte 28 hafta liderlik koltugunda oturmus olacak.

Ligde 77 puanla liderlik koltugunda oturan bordo-mavililer, 9. haftada konuk ettigi Fenerbahçe’yi 3-1 maglup ederek liderlik koltuguna oturmustu. Söz konusu dönemden sonra koltugu birakmayan Trabzonspor mutlu sona ulasirken, sezon sonuna kadar alacagi olumlu veya olumsuz sonuçlar ise tarihi rekor kirmasina engel olmayacak. Bordo-mavililer sezonun tamamlanmasiyla birlikte 30 hafta liderlik koltugunda kalarak en uzun serisini yakalayacak ve tarihi bir rekora daha imza atmis olacak.

Açik ara rekoru gelebilir

Lig tarihinde en fazla puan farkiyla sampiyonluga ulasan takim Galatasaray. Sari-kirmizili ekip, 1987-1988 sezonunda 90 puanla mutlu sona ulasirken, ikinci siradaki Besiktas 78 puanda kalmisti. Aradaki 12 puan, simdiye dek sampiyonla ikinci arasindaki en yüksek fark olarak tarihe geçti.

Süper Lig’de 77 puanla ilk sirada yer alan Trabzonspor, en yakin rakibi Fenerbahçe ise 68 puan yer aliyor. Aralarindaki puan farki 9 olurken, kalan 3 haftada Karadeniz ekibi maçlarini kazanip sari-lacivertlilerin kaybetmesi halinde ise en fazla puan farkliyla sampiyonluk rekoru Trabzonspor’a geçmis olacak.

Kaynak: İHA