Baskan Genç Açiklamasi 'Imamoglu Samimiyetsiz'

Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nun Trabzon ziyaretinde yaptigi açiklamalara tepki gösterdi.

Imamoglu’nun park açilisi bahanesiyle Trabzon’da siyasi içerikli açiklamalar yapmasini ve Trabzonspor’un sampiyonlugu üzerinden algi olusturmaya çalismasini elestiren Baskan Genç, “Sevgili Trabzonlular, çok degerli Trabzonsporlular. Hemsehrimiz Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nun Trabzon ziyaretinde yaptigi yanlislara sessiz kalmamiz mümkün degildir. Trabzon’a park açilisi için geldigini söyleyen ancak hem durusu hem de söylemleriyle siyaset yapan, her seyi istismar eden Sayin Imamoglu samimiyetsiz durusunu sürdürmüstür. Trabzon’a park açmaya geldigini söyleyip basindan sonuna Trabzonspor üzerinden algi olusturmaya çalisan Imamoglu’nu kiniyorum” dedi.

Imamoglu’nu, Fenerbahçe’nin puan farkina ragmen sampiyonluk sürecinde Trabzonspor’a karsi yürüttügü operasyonlara karsi sessiz kalmakla elestiren Baskan Genç, “Fenerbahçelilerin ve Fenerbahçe Kulübü’nün haftalardir Trabzonspor’a karsi yürüttügü operasyon bize 3 Temmuz sike sürecinden baska bir sey hatirlatmadi. En son bir koreografiden ötürü Trabzonspor Kulübü hakkinda suç duyurusunda bulunacak kadar ahlaksiz bir durus sergileyen Fenerbahçe’nin selamini reddediyor Sayin Ekrem Imamoglu’na iade ediyoruz. Sikeci Fenerbahçe Trabzonspor’un bileginin hakkiyla 11 puan öndeyken kazandigi sampiyonluga bile gölge düsürmek istedigi bir süreçte bile Ekrem Imamoglu’nun arabuluculugu samimiyetsizlikten baska bir sey degildir. Sayet arabuluculuk yapmayi düsünüyorsa önce 3 Temmuz sike sürecinin arkasinda durdugunu ilan etmelidir” ifadelerini kullandi.

Imamoglu’nun Fenerbahçelilere sirin gözükmek için her yolu denedigine vurgu yapan Baskan Genç, “Eger, Ekrem Imamoglu samimi ise, Fenerbahçe’yi fair play davranmaya ikna etsin yeter. Bu sehir iki senedir ‘O sene bu sene diyerek’ ve en küçük bir yanlis yapmayarak sampiyonluga ulasti. Kar-kis, yagmur-çamur demeden taraftarla omuz omuza yürüyen Ortahisar Belediye Baskani olarak o gece dünyaya gösterilen örnegin bu sehrin mayasinda oldugunu ve herkesten önce Büyüksehir Belediye Baskanimizla birlikte o organizasyonlarin mimari oldugumuzu hatirlatmak isterim. Ekrem Imamoglu’nun ‘Bu sarki ve türküleri ve eglenceleri sampiyonluk kutlamalari olmazsa yaptirmazlardi size.’ sözlerini kiniyorum. Kendilerinin Istanbul’da Istanbullulara sunamadigi coskuyu biz Trabzon belediyeleri olarak her daim sunuyoruz ve sunmaya devam edecegiz” diye konustu.

Ekrem Imamoglu’nun “Karakterimde bulunan tüm duygulari var eden kentteyim” sözlerini de elestiren Baskan Genç, “Son olarak kendileri Trabzon ruhundan bahsediyor. Trabzonsporlular, Trabzonlu ve Trabzonsporlu olduklarini her sartta ve her ortamda ilan etmekten çekinmezler. Sikeci Fenerbahçe Trabzonspor’un sampiyonluguna gölge düsürmek isterken, Fenerbahçe’nin selamini getirenlerin ve Istanbul’da ‘Beylikdüzülüyüm’ Trabzon’da ‘Trabzonluyum’ diyenlerin samimiyetinden her zaman süphe ederiz” açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA