B-Dispate TEKNOFEST'ten 100 Tam Puan Aldi

TEKNOFEST 2021 Model Uydu Yarismasi Türkiye Birincisi olan B-Dispate Uzay ve Havacilik Takimi, TEKNOFEST 2022 "Türksat Model Uydu Yarismasi’nda 100 tam puan alarak bir sonraki asamaya basarili bir sekilde geçti.

TEKNOFEST 2021 Model Uydu Yarismasi Türkiye Birincisi olan B-Dispate Uzay ve Havacilik Takimi, TEKNOFEST 2022 "Türksat Model Uydu Yarismasi’nda" ilk raporlama asamasi olan POR rapor asamasindan 100 tam puan alarak bir sonraki asamaya basarili bir sekilde geçti. B-Dispate Uzay ve Havacilik Takimi, çalismalarina devam ederek ikinci bir rapor asamasi olan PDR rapor asamasini da tamamladi. Önümüzdeki günlerde rapor sunumunu Türksat mühendislerine yapacak olan B-Dispate Uzay ve Havacilik Takimi, ikinci asamadan da tam puan almayi hedefliyor.

Ismini ‘Kara Elmas Uzay ve Havacilik Takimi’ olan Black Diamond Space&Aerospace Team’in bas harflerinden alan takim, NASA sponsorlugunda Amerika’da düzenlenen CanSat Competetion, Teknofest sponsorlugunda Türkiye’de düzenlenen TÜRKSAT Model Uydu ve TUBITAK Insansiz Hava Araci yarismalarinda üniversiteyi ve ülkeyi hem ulusal hem de uluslararasi platformlarda temsil etmeyi hedefliyor. B-Dispate, 2018 yilinda Bülent Ecevit Üniversitesi Makine Mühendisligi, Elektrik - Elektronik mühendisligi ve Bilgisayar mühendisligi ögrencileri tarafindan kurulan bir proje ekibinin takim kaptanligini Berkay Akdemir, Model Uydu ekip liderligini Recep Arslan, takim danismanligini Doç. Dr. Serdar Yilmaz yapiyor.

Kaynak: İHA