4 Yasindan Beri Korttan Çikmiyor, Basamaklari Hizla Tirmaniyor

15 yasindaki tenisçi Özge Yüksel, 4 yasinda basladigi sporda basari basamaklarina her gün yenisini ekliyor. Genç sporcu, su an 15-16 Yas Klasmani’nda Türkiye dördüncüsü konumunda bulunuyor.

15 yasindaki genç sporcu Özge Yüksel, 4 yasinda büyük tutkuyla basladigi teniste basamaklari hizla tirmaniyor. Genç sporcu, su anda kendi kategorisi olan 15-16 yas klasmaninda Türkiye dördüncüsü konumunda bulunuyor. Uluslararasi organizasyonlarda da boy gösteren Yüksel, son katildigi ITF adli turnuvada Japon rakibini yenerek çeyrek final oynadi. Ülke sinirlari içinde ise bu yil Istanbul, Bursa, Konya ve Adana’da düzenlenen bazi yerel turnuvalarda sampiyon oldu. Izmit Tenis Kulübü’nde çalismalarini sürdüren Özge Yüksel, en büyük hedefi ise Grand Slam’lerde profesyonel anlamda yarismak oldugunu söyledi.



“Tutkum oldugunu 4 yasinda fark ettim”

Tenise baslama hikayesini ve hedeflerini anlatan Özge Yüksel, “Ben 4 yasindayken korta girdim sonra raketler ve toplari gördüm. Toplari toplamaya basladim. Raketlerle topa vurmaya çalismaya basladim ve çok hosuma gitti. O zaman fark ettim bunun benim tutkum oldugunu. Su an 15 yasindayim. Öncelikle ITF Junior klasmanina daha iyi bir siralama Için çalisiyorum. Uzun vadede proya dönmek istiyorum pro tenisçi olarak tenis oynamaya devam etmek istiyorum. Su an zaten üniversitelerden burslar geliyor ama benim hedefim pro tenis oynamak. Tabii ki Grand Slam‘lerde oynamak en büyük hayallerimden, hedeflerimden bir tanesi. Para ödüllü turnuvalarda oynamak çok isterim” seklinde konustu.



“En zoru mental kisim”

Sporcu olmanin hayatinda birçok fedakarligi da beraberinde getirdigini ifade eden Yüksel, “Sporcu olarak tabii ki antrenmanlarimizi kendimizi gelistirmek için yapiyoruz yogun bir sekilde. Onun disinda maçlarda tabii ki antrenmanlarda gösterdigimiz performansi göstermeye çalisiyoruz. Fakat bunun yaninda mental olarak kendine hakim olmak ve puanlari, nasil oynayacagini kendi kafanda önce tasarlamak... Benim için en zor kisim sanirim bu mental kisim. Maçlarda bu öz güven, kendinden emin olma gibi kisimlar zor. Bunlar tabii ki de her sporcuda bulunmali, bulunmak zorunda. Onun disinda kendi sakinligini korumak, maçin da sürekliligini devam ettirebilmek de benim için zor olan bir diger kisim” dedi.

Kaynak: İHA