TFF Açiklamasi 'Federasyonumuz Her Kulübe Esit Mesafededir'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) disiplin sevklerine ve disiplin kurulu tarafindan verilen kararlara müdahale edildigi ve bazi kulüplerin kollandigina iliskin iddialarla ilgili açiklama yapti.

TFF’den konuyla ilgili yapilan açiklamada su ifadeler yer verildi:

"Medyada bazi kulüp yöneticileri tarafindan disiplin sevklerine ve disiplin kurulu tarafindan verilen kararlara müdahale edildigi ve bazi kulüplerin kollandigina iliskin haksiz ve mesnetsiz iddialarin yer aldigi görülmüstür.

Kamuoyunun açik bir sekilde bilmesini isteriz ki, daha önce müteaddit kereler belirtildigi üzere, disiplin sevkleri TFF Statüsü ve Talimatlarinda belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde, müsabakalarda görevli, temsilci ve hakem raporlari esas alinarak TFF Hukuk Müsavirligi’nde görevli disiplin müfettisleri tarafindan yapilmaktadir.

Somut delillere ve gerekçelere dayanilarak yapilan bu sevklere iliskin disiplin kararlari, gerekli inceleme sonrasinda bagimsiz disiplin kurullari tarafindan verilmekte, bu kararlara itiraz halinde yetkisini kanun ve statüden alan bagimsiz Tahkim Kurulu karariyla kesinlesmektedir.

TFF Baskani, Yönetim Kurulu ve yöneticilerinin, disiplin süreçlerine veya bagimsiz yargi kurullarinin isleyislerine ve kararlarina herhangi bir etkisi mümkün degildir. Bunun en son örnegi de, kamuoyunda da tartisilan MHK’nin Süper Lig ve 1. Lig Hakem ve Gözlemci Klasmanlariyla ilgili TFF Yönetim Kurulu tarafindan onaylanan kararinin Tahkim Kurulu’nca kaldirilmasidir. Ayrica TFF görevlileri müsabakalara iliskin raporlarini Futbol Yönetim Sistemi (FYS) üzerinden düzenlemekte ve bu raporlara kimsenin müdahale etme ihtimali bulunmamaktadir.

Herhangi bir kulübün hukuka aykiri olarak korunmasi, kollanmasi söz konusu olmayip, federasyonumuz her kulübe esit mesafededir.

Futbolun tüm paydaslarini kurum ve kurullari töhmet altinda birakan açiklamalardan kaçinmaya ve sagduyulu olmaya davet eder, bir kez daha hosgörünün ve birlikteligin simgesi olan Ramazan Bayramimizin Türk futbol camiasi için hayirlara vesile olmasini dileriz."

Kaynak: İHA