Sehit Hakan Altikatoglu Adina Güres Turnuvasi

Samsun’un Ayvacik ilçesi Sahil Mahallesi’nde Sehit Hakan Altikatoglu adina her yil geleneksel olarak düzenlenen güres turnuvasinin bu sene 4.’sü yapildi.

1998 yilinda Tatvan’da vatani görevini yaparken sehit düsen Hakan Altikatoglu için her yil geleneksel güres turnuvasi düzenleniyor. Sehit Hakan Altikatoglu anisina 4. kez düzenlenen güres turnuvasi büyük ilgi gördü. Birçok sporcunun katildigi turnuvada güresçiler kiran kirana mücadele etti.

Müsabakalara ilginin çok oldugunu ve duygulu anlar yasadigini söyleyen sehit babasi Mustafa Altikatoglu, "Güresler sirasinda oldukça duygulu anlar yasadim. Can oglumun isminin bu sekilde yasatilmasinin son derece mutluyum. Ben kendimi güres sporunun yayilmasina adadim ve bu yönde sürekli çalismalarim oluyor. Güres bizim ata sporumuz. Geleneklerimizle beraber bu sporu yasatmamiz gerekiyor. Can Hakan’im güresi çok seviyordu. Serbest ve grekoromende çok sayida madalyasi var. Bölge ve il sampiyonluklari mevcut. Güresçilere ve katilim saglayan herkese tesekkür ediyorum" dedi.

Yapilan güres agaligi seçiminde rakipsiz kalarak güres agasi olan Ahmet Sarioglu ise, “Günes, peygamber sporudur. Elimden gelen katkiyi vermeye çalisiyorum. Genç sporcularin yetismesi için elimden gelen katkiyi vermeye devam edecegim" diye konustu.

Müsabakalar madalya töreni ile son buldu.

Kaynak: İHA