Avrupa Satranç Sampiyonasi'nda Büyük Basari

Avrupa Okullar Satranç Sampiyonasi’nda Türk Milli Takimi sporculari 5 altin, 6 gümüs ve 5 bronz olmak üzere toplamda 16 madalya kazandi.

Avrupa Okullar Satranç Sampiyonasi’nda Türk Milli Takimi sporculari 5 altin, 6 gümüs ve 5 bronz olmak üzere toplamda 16 madalya kazandilar. 20-30 Nisan tarihleri arasinda Yunanistan’in Rodos Adasi’nda 23 ülkeden 195 sporcunun hamle yaptigi organizasyonda Ay-yildizli takim sampiyonluk kupasini büyük bir gururla kaldirdi. Sampiyonada Sehitkamil Belediye Spor Kulübü sporcularindan Beren Kalyoncu 11 Yas Kizlar Kategorisi’nde Avrupa 2.’si, Dila Baloglu 15 Yas Kizlar Kategorisi’nde Avrupa 3.’sü ve Kutay Sakmak 13 Yas Genel Kategorisi’nde Avrupa 5.’si olarak takim puanina önemli bir katki yapti.

“Satranç bransinda çifte mutluluk yasadik”

2022 Avrupa Okullar Satranç Sampiyonasi sonrasinda degerlendirmede bulunan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, milli basarilarin gurur verdigini ifade etti.

Baskan Fadiloglu, “2022 Avrupa Okullar Satranç Sampiyonasinda çifte mutluluk yasadik. Sporcularimizin bireysel olarak elde ettikleri derecelerin yani sira takim bazinda elde edilen 1.‘lik bizlere büyük bir mutluluk yasatti. Uluslararasi platformda elde edilen basarilar milli bir gurur veriyor. Dereceye giren tüm sporcularimizi, onlarin kiymetli antrenörlerini, sporcularimizin degerli velilerini yürekten kutluyorum. Ihtisaslasmaya gittigimiz branslarda sporcularimiz azimle çalisiyorlar ve büyük emeklerin sonucunda madalya ve kupalar kazaniyorlar. Insallah çok daha büyük basarilara imza atacaklar. Bizler onlarin yanlarinda ve destekçileri olmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA