Saglik Sorunu Sebebiyle Yüzmeyi Birakti, Milli Formayla Avrupa Sampiyonasi'na Hazirlaniyor

Avrupa Sampiyonasi için mücadele eden A Milli Kadin Basketbol Takimi’nin basarili oyuncusu Merve Aydin, “Milli takimlarda madalya kazanmak, kürsüye çikmak, olimpiyatlara katilmak ve tabii ki her oyuncunu hayali gibi benim de WNBA’de oynamak hedefim var” dedi.

Türkiye’nin en genç kadin milli basketbolcularindan olan Merve Aydin, Avrupa Sampiyonasi için milli takimla birlikte geldigi Bolu kampinda hazirliklarini sürdürüyor. 10 yasinda çok sevdigi yüzme sporunu, kulaginda yasadigi saglik sorunu sebebiyle birakmak zorunda kalan ve ailesinin çok istedigi voleybola sartlari el vermedigi için gidemeyen Aydin, 14 yasinda basladigi profesyonel basketbol hayatinda milli formayi giymenin gururunu yasiyor. Hayalinde madalyalar kazanmak ve milli takimla birlikte olimpiyatlarda yer almak oldugunu söyleyen Merve Aydin, Avrupa Sampiyonasi’nda ülkesine madalya kazandirmak için ter döküyor.

“Okul seçmelerinde ayakkabilarim yoktu”

Okul seçmelerinde son gruba kaldiginda ayakkabilari olmadigi için katilamayacagini düsündügünde annesinin getirdigi ayakkabilarla takima girmeyi basardigini belirten Aydin, “Çocukken yerinde duramayan, sürekli disarida oynayan bir çocuktum. Yüzmeyi çok seviyordum ancak kulagimda ciddi bir problem oldugu için birakmak zorunda kaldim. Okula baslayacagim dönemde de iki okuldan biri basketbolda ön plandayken digeri voleybolda ön plandaydi. Ailem beni israrla voleybolda ön planda olan okula vermeye çalisti. Ancak o dönem gerekli sartlari saglayamadiklari için mecburen basketbolu ön planda olan bir okula gitmek zorundaydim. Okul takimindaki kizlarin basarisi dikkatimi çekmisti. Kürsüde onlari alkislarken, ’ben neden basketbol oynamiyorum?’ diyerek anneme basketbol kursuna göndermesi için yalvarmistim. Okul seçmelerinde son gruba kaldim ve ayakkabilarim hala yoktu. Seçmelere katilamayacagimi düsünürken annem elinde ayakkabilarla geldi ve seçmelere katildim. Daha sonrasinda da takima girdim. 10 yasimda bunlari yasarken, 4 yil sonra A takimda profesyonel olarak basketbol oynamaya devam ettim” ifadelerini kullandi.

“Takim arkadasim annemle ayni yastaydi”

Ilk profesyonel oldugunda takim arkadaslarindan birisinin annesiyle ayni yasta olduguna dikkat çeken basarili sporcu, “Çok küçük yasta profesyonel oldum ve takim arkadaslarimdan birisi annemle ayni yastaydi. Onun küçük bir kizi vardi. Çogu zaman onunla vakit geçiriyordum. O yaslarda milli takimin maçini Adana’da izleme firsatim olmustu. O gün çok etkilenmistim ve bir gün o formayi giyerek küçük kardeslerime örnek olacagim demistim. Simdi o formayi gururla giyiyorum ve küçük kardeslerime örnek oldugumu düsünüyorum” cümlelerine yer verdi.

“WNBA’de oynamak hedefim var”

Hedefleri arasinda WNBA’de oynamak oldugunu hatirlatan milli basketbolcu, “Milli takimlarda madalya kazanmak, kürsüye çikmak, olimpiyatlara katilmak gibi hedeflerim var. 2 defa olimpiyatlara katildik. Umarim üçüncüsünde ben de takimda olurum ve daha nicelerini benden sonraki jenerasyonlar da yasar. Kulüplerde de sampiyonluklar yasamak istiyorum. Tabii ki her oyuncunu hayali gibi benim de WNBA’de oynamak hedefim var” diye konustu.



“Bence potansiyelimiz çok yüksek”

Kamp çalismalarini da degerlendiren Aydin, “Normal sartlarda maçlardan çok kisa süre önce toplanip çok kisitli sürede çalisabiliyorken, Bolu kampi bize 2023 Avrupa Sampiyonasi için iyi bir hazirlik süreci oldu. Burada tamamen basketbol var. Yeni aliskanliklar kazanmaya çalisiyoruz. Süreci en verimli sekilde geçirip öncelikle sene içerisinde oynayacagimiz eleme maçlari, daha sonrasinda Avrupa Sampiyonasi için bir hazirlik yapiyoruz. Iyi bir takimiz. Bence potansiyelimiz çok yüksek. Burada bizi ileriye tasiyacak küçük detaylari çalisiyoruz. Bütün takim arkadaslarim fedakarlik edip buraya geliyor. Ama günün sonunda büyük bir amaç var o da milli takim. Umarim planlanan gibi olur ve önümüzdeki yaz Avrupa Sampiyonasi’nda ülkemize madalya kazandiririz” açiklamasini yapti.

Kaynak: İHA