Mayis Ayinda Medyada En Çok Spor Konusuldu

Ajans Press, medyada en çok konusulan haber basliklarini çikardi. Arastirmaya göre, mayis ayinda medyaya Türkiye’nin spordaki basarilari damga vurdu.

Medya takip kurumu Ajans Press, medyada en çok konusulan haber basliklarini çikardi. Ajans Press’in 1-31 Mayis tarihleri arasinda 15 bini askin gazete, dergi, TV kanallari ve internet haber sitelerinde en çok haber olan içerikleri çikardigi arastirmada, ilgili içeriklerde medyaya binlerce haber yansidi.

Yapilan arastirmaya göre, mayis ayinda medyaya Türkiye’nin spordaki basarilari damga vurdu. Medya arastirmasinda siyasetten spora, ekonomiden sagliga kadar en fazla içerigi yer alan basliklar su sekilde oldu:

"Irak’in kuzeyindeki terör örgütü PKK hedeflerine yönelik baslatilan Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde çikan çatismada bes asker sehit oldu.

ABD, Avrupa ve Avustralya’nin aralarinda oldugu 22 ülkede görülen maymun çiçegi virüsü dünyada büyük panige neden oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasi (TCMB) verilerine göre, banka karti ve kredi karti harcamalarinda 6-13 Mayis haftasinda 63.7 milyar TL ile tarihi bir rekora imza atildi.

Mevlüt Çavusoglu 15 yil aradan sonra Israil’i ziyaret eden ilk Türk Disisleri Bakani oldu.

Istanbul’da düzenlenen Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi’nda 48 kiloda Ayse Çagirir, Kazak rakibi Alua Balkibekova’yi 3-2 yenerek altin madalya kazandi.

Türkiye’nin denize dolgu 2’nci, dünyanin ise 5’inci havalimani olan Rize-Artvin Havalimani 5 yil süren yapim asamasinin ardindan açildi.

Trabzonspor, 2021 - 2022 Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalik Sezonu’nda 38 yil sonra sampiyonluk koltuguna oturdu.

Cumhurbaskani Erdogan, ilk defa konut sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar birinci el satin almalar için 10 yila kadar vadeli, aylik yüzde 0.99 faizli konut kredisi saglayacagini duyurdu.

Isitme Engelliler Olimpiyat Oyunlari’nda Kadin Voleybol Milli Takimimiz, finalde Italya’yi 3-1 yenip altin madalya kazandi.

Bahçesehir Koleji, FIBA Europe Cup finalinde Reggio Emillia’yi maglup ederek sampiyon oldu.

Uzun süredir meme kanseriyle mücadele eden ünlü NTV spikeri Özlem Sarikaya Yurt, 39 yasinda hayatini kaybetti.

Saglik Bakani Fahrettin Koca, Kovid-19 vaka sayilarinin arka arkaya üç gün binin altinda olmasi üzerine toplu tasimada maske zorunlulugun da kaldirildigini açikladi.

Ziraat Türkiye Kupasi sampiyonu Sivasspor oldu.

Avrupa Gençler Kürek Sampiyonasi’nda 4 tek dümencili milli takimimiz ile iki çiftede Ali Kabadayi-Halil Köroglu altin madalya kazandi.

Atatürk Havalimani arazisine yapilacak olan Millet Bahçesi’nin temelleri atildi."

Kaynak: İHA