Bayburt Ve Erzurum Maharetlerini Cirit Maçinda Konusturdu

Ata sporu olan cirit, bu sefer Bayburt ile Erzurum arasinda oynanan dostluk müsabakasiyla renkli görüntülere sahne oldu.

Izleyenlere keyifli anlar yasatan dostluk maçinda ilk önce Bayburt Atli Spor Kulüplerinden Ipek Yolu Atli Spor Kulübü ve 15 Temmuz Atli Spor Kulübü arasinda bir müsabaka gerçeklesti. Daha sonrasinda ise Erzurum Korkut Ata Atli Spor Kulübü ile Bayburt Atli Spor Kulübü arasinda Atli Cirit Türkiye sampiyonasina az bir zaman kala antrenman amaçli, puanli bir müsabaka oynandi. Sicak ve günesli havayi firsat bilen Bayburtlular, cirit sahasi kenarinda çekirdek çitleyip, tezahürat ederek merakli gözlerle müsabakayi takip ettiler.

Büyük küçük her yastan insanin heyecanla izledigi maç, sorunsuz bir sekilde tamamlandi. Erzurum Korkut Ata Atli Spor Kulübü baskani ayni zamanda kulübün oyuncusu olan Yakup Demir, dostluk maçi için Bayburt’a geldiklerini söyleyerek, "Burada her sey çok güzel, dostluk müsabakasi oynayacagiz. Önümüzdeki hafta il eleme maçlari var onun için son hazirlik maçlarimizi gerçeklestiriyoruz. Bir de Türkiye sampiyonasina gidecegimiz için hem atlarimizi, hem de sporcularimizi görmek adina böyle bir organizasyon yaptik" diye konustu.

Bayburt Atli Spor Kulübü baskani Arif Köprücü ise cirit sporunu yasatmaya ve tanitmaya devam edeceklerini ifade ederek, "Baslayacak olan Türkiye sampiyonasi öncesinde hazirlik müsabakalarimiza devam ediyoruz. Il içerisinde 2-3 takimimizla hazirlik müsabakalari yaptik. Bugün de Erzurum’dan bir misafirimiz var, Korkut Ata Atli Spor Kulübü. Insallah onlarla da güzel bir müsabaka sergileyecegiz sonrasinda birlikte yiyecegiz, içecegiz. Cirit muhabbet vesilesidir diyoruz, bu vesileyle birlikte vakit geçirecegiz. Halkimiz da yine her zamanki gibi ilgi gösterdiler, ayaklarina saglik. Ciridi yasatmaya ve insanlara tanitmaya devam ediyoruz, bu noktada bize destek olan herkese tesekkür ederiz" seklinde konustu.

Oynanan cirit müsabakasinda kazanan taraf dostluk olurken, seyircilerde müsabakayi izlerken keyifli vakit geçirdiklerini ifade ettiler.

Kaynak: İHA