Trabzonspor'un Sehir Merkezindeki Sampiyonluk Etkinligine 100 Bin Kisi Katildi

Spor Toto Süper Lig’in 35. haftasinda sampiyonlugunu ilan eden Trabzonspor’da taraftarlarin sehir merkezindeki sampiyonluk etkinligine 100 binin üzerinden bordo-mavili taraftarin katildigi belirtildi.

Spor Toto Süper Lig’in 35. haftasinda evinde Antalyaspor ile 2-2 berabere kalan ve bu sonuçla 38 yil aranin ardindan ligin bitimine 3 hafta kala sampiyonlugunu ilan eden Trabzonspor, 7. sampiyonluguna ulasti. Hakemin bitis düdügü ile sahaya giren binlerce taraftarin yani sira maçi tribünden izleyemeyen binlerce taraftarin doldurdugu Atatürk Alani’nda tribün ortami yasandi. Kutlama yapan bordo-mavili taraftarlarin görüntüsü milyonlarca kisiye erisirken, o anlar sosyal medyada 15 milyon takipçiye sahip FIFA’nin resmi hesabindan paylasildi. “38 yil sonra sampiyonlugunuzu kazandiginizda” ifadeleri ile paylasilan görüntüler binlerce begeni aldi.

Trabzonspor, Trabzon Büyüksehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi is birligi ile düzenlenen etkinlige yaklasik 100 binin üzerinde bordo-mavili taraftarin katildigini belirten Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, kutlamalarin Trabzon’a yakisir bir sekilde oldugunu söyledi.



Zorluoglu, “Tarafli, tarafsiz Türkiye’de herkes Trabzonspor’un bu sene gerek oynadigi futbol ile gerek taraftarlari, gerek sehri ile gerek yönetimi ile sampiyonlugu hak ettigine kanaat getirdi. Trabzonspor bu sehrin en önemli degeri, en büyük marka degeri. Tabi kutlamalar da Trabzon’a yakisir bir sekilde oldu. Sadece Trabzon’da degil sadece Türkiye’de de degil uluslararasi alanda çok ses getiren çok büyük bir kutlama organizasyonu gerçeklestirdik. Böyle bir marka degeriniz oldugunda güzel bir organizasyon ile bunu ulusal ve uluslararasi alanda sehrinizin faydasina olacak sekilde degerlendirebiliyorsunuz. Cumartesi gecesi bu meydanda 100 binin üzerinde taraftarimiz eglendi. Sadece burada degil sehrin bütün meydanlarinda, caddelerinde, sokaklarinda, 15 ilçenin tamaminda kutlamalar yapildi. Bu kutlamalara herkes katildi.

Çocugundan gencine, kadinindan yaslisina her kesimden insan katildi.

Bütün bu kutlamalar sirasinda bir tek kisinin burnu kanamadi. Silahlar patlamadi. Hosgörü içerisinde çok büyük bir cosku içerisinde bütün dünyaya örnek olacak bir kutlamayi bu sehir gerçeklestirdi. Ben sehrimizle gurur duyuyorum. Uluslararasi alanda da birçok kurulus bizim bu kutlamamizin görüntülerini paylasti. Trabzon’umuzun tanitima çok büyük bir fayda sagladi. FIFA bile milyonlarca insanin görüntüledigi paylasimi yapti. Takimimiza, futbolcularimiza, yönetimimize sükranlarimi sunuyorum. Hiçbir taskinliga meydan vermeden birbirine sarilarak bu sampiyonlugu kutladiklari ve tüm Türkiye’ye Trabzon’un ne oldugunu bir kez daha gösterdikleri için tesekkür ediyorum” dedi.

Trabzonspor ile çok daha güzel organizasyonlar yapacaklarini dile getiren Baskan Zorluoglu, “Insanlarimiz pandemi sürecinde bu tür etkinliklere hasret kalmislar, susamislar. Insallah önümüzdeki günlerde çok daha güzellerini yapmak üzere aldigimiz yorumlar bizi cesaretlendiriyor. Trabzon insallah çok daha güzellerini yapacak. Büyüksehir Belediyesi olarak bizde buna önderlik yapmaya devam edecegiz. Kutlamalara biz çok erken basladik. Bizim son 10 maçtir maç öncesi ve sonrasi bu tarz organizasyonlari küçük küçük yaptik. Bir taraftan bizim DJ’lerimiz bir taraftan taraftarlarimiz hazirlandi. Bu birden ortaya çikmadi. Bir pratik yapildi. Çok daha büyüklerini yapabiliriz. Kupa maçi olabilir veya öncesinde bir kutlama olabilir. Trabzonspor Kulübümüz ile çok daha güzel organizasyonlar yapacagiz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA