Frutti Extra Bursaspor, Eurocup'ta Finalde

Frutti Extra Bursaspor, EuroCup yari finalinde deplasmanda Morabanc Andorra’yi 85-68 maglup ederek finale yükseldi. Tarihi basariya imza atan yesil-beyazli takimin rakibi Valencia Basket-Virtus Bologna maçinin galibi olacak.

EuroCup yari final mücadelesinde Frutti Extra Bursaspor, Morabanc Andorra ile deplasmanda karsi karsiya geldi. Ilk periyoda kötü baslayan yesil-beyazli takim 11 sayi geriye düstü. Mola dönüsü sahaya dönen Bursaspor 13-0’lik bir seri yakalayip ilk çeyregi 22-20 önde tamamladi.

Holland ve Metin Türen öne çikti

Ikinci çeyrekte basa bas geçen mücadele Bursaspor istedigi dis atislari gerçeklestiremedi. Holland ve Metin Türen ile de iyi savunma yapan yesil-beyazlilar soyunma odasina 38-34 önde girdi. Savunma ve hücumda etkili olan Bursaspor, son 10 dakikaya 7 sayi farkla (56-63) galip girmeyi basardi.

Final 11 Mayis Çarsamba oynanacak

Son periyotta da iyi oyununu sürdüren Frutti Extra Bursaspor, mücadeleyi 85-68 kazanarak adini finale yazdirdi. Tarihi basariya imza atan yesil-beyazli takimin rakibi yarin belli olacak. Bursaspor, Valencia Basket-Virtus Bologna galibi ile 11 Mayis Çarsamba günü yine deplasmanda karsi karsiya gelecek.

Kaynak: İHA