Sivasspor'dan Unutulmaz Kupa Kutlamasi!

Ziraat Türkiye Kupasi’ni kazanan Sivasspor’da zafer büyük coskuyla kutlandi. Kirmizi-beyazlilarin kent meydaninda düzenlenen kutlama programina binlerce kisi katildi. Programda ünlü sanatçi Onur San sahne alarak taraftarlara coskulu anlar yasatti.

Ziraat Türkiye Kupasi’ni kazanan Sivasspor için Kongre Müzesi Bahçesi’nde kupa töreni düzenlendi.

Binlerce vatandasin katildigi kutlama törenine Sivas Valisi Dr. Yilmaz Simsek, Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin, Sivasspor Kulübü Baskani Mecnun Otyakmaz, Teknik Direktör Riza Çalimbay ve bazi futbolcular katildi.

Programda konusan Sivas Valisi Dr. Yilmaz Simsek, kupa sampiyonu Sivasspor’u tebrik ederek, “Gerçekten muhtesem bir gece, gurur verici ve tarihi bir aksam. Türkiye Kupasi Sivas’imiza hayirli ve ugurlu olsun. Bu gururu bize yasatan futbolcularimiza, Riza hocamiza ve yönetime tesekkür ediyorum” dedi.



Otyakmaz: “Zor bir basariya imza attik”

Sivasspor Kulübü Baskani Mecnun Otyakmaz ise, kupada çok emek verdiklerini ve karsiligini aldiklarini vurguladi. Otyakmaz, “Ziraat Türkiye Kupasi çok önemli ve 133 takimin bu sezon boy gösterdigi, Türkiye’nin tüm takimlarini kapsayan genis katilimli büyük bir organizasyon. Biz bu sezon kupaya çok emek verdik. Ne mutlu bize ki finalde muhtesem taraftar destegini arkasina alan takimimiz, harika bir futbol ortaya koyarak kupayi kaldirdi. Bu kupa sadece takimimiz için degil, Sivas sehri için de çok önemliydi. Oyuncularimiz ona göre oynadi ve mücadele etti. Herkes sorumlulugunu bildi ve herkes görevini yapti. 2 sezondur üst üste Avrupa kupalarina katilmaya hak kazanan takimimiz, bu basarisini devam ettirerek 3. yilinda da ülkemizi yine Avrupa’da temsil edecek. Bir Anadolu takimi olarak kirilmasi zor bir basariya imza attik. Avrupa oynama kültürüne alisan ve burada tecrübe elde eden takimimiz, bu sezon da Avrupa Ligi’nde ülkemize puanlar kazandirmak için her seyini ortaya koyacak. Bu basarida büyük emekleri olan Teknik Direktörümüz Riza Çalimbay ve ekibine, futbolcularimiza, yönetim kuruluma, kulüp çalisanlarimiza minnettarlarimizi sunuyorum. Kupamiz Sivasspor’umuza ve sehrimize hayirli olsun” diye konustu.

Konusmalarin ardindan il protokolü, kulüp yönetimi ve futbolcular Ziraat Türkiye Kupasi ile gazetecilere poz verdi.

Daha sonra törende ünlü sanatçi Onur San sahne alarak vatandaslara coskulu anlar yasatti.

Kaynak: İHA