Bodrum Katindan Dünyanin Zirvesine

Malatya’da bodrum katinda antrenmanlarini yaparak hazirlandigi Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi’nda altin madalyaya uzanan milli boksör Hatice Akbas’in memleketi Malatya’nin Akçadag ilçesinde dünya sampiyonlugu sevinci sürüyor.

Türkiye’nin ev sahipliginde düzenlenen Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi’nda 54 kiloda mücadele eden Hatice Akbas, final maçinda karsilastigi Rumen rakibi Lacramioara Perijoc’yi yenerek dünya sampiyonu olmus, sampiyona sonrasi memleketi Malatya’ya dönen Akbas burada kurbanlarla karsilanmisti. Milli boksörün yari ve final müsabakalarini ilçe meydanina kurulan dev ekranda takip ederek Akbas’i biran olsun yalniz birakmayan Akçadaglilar ise gelen dünya sampiyonlugu ile büyük sevinç yasamisti. Akçadag’in tarihte ilk defa bir dünya sampiyonu çikardigini aktaran Akçadagli vatandaslar Milli boksörle gurur duyduklarini belirterek, elde edilen basarinin çok zor sartlar altinda gerçeklestigine vurgu yaptilar.

Milli boksörünün yillarca nemli bir bodrum katinda antrenman yaparak müsabakalara hazirlandigini kaydeden ilçe merkezinde esnaflik yapan Ali Kemal Altuntas ile Hüseyin Zeki, "Hatice Akbas ve babasi burada 5-6 yil antrenmanlarini yaptilar. Hatice’yi 12 yil imkansizliklar içerisinde çalistiran babasina ayrica tesekkür ediyoruz. Bir is haninin nemli bodrum katinda yillarca çalistigini biliyoruz. Ama azim ve hirs çok güzel bir basariyi getirdi. Bize bu sevinci yasattigi için Hatice’ye ve ailesine tesekkür ediyoruz" seklinde konustular.

Gelen dünya sampiyonlugun Akçadag’in tanitima da katki sundugunu belirten Ikinciler Mahalle Muhtari Mahmut Altan ise, "Hatice Akbas’la gurur duyuyoruz. Akbas Akçadag’imizi dünyaya tanitti. Bunun için kendisine de minnettariz. Allah yolunu açik etsin" ifadelerini kullandi. Hatice Akbas’larin sayisinin artmasini arzu ettiklerini ifade eden vatandaslardan Hayri Imer ile esnaf Ümit Karakus da," Bir Akçadagli olarak gurur duyduk. Zor sartlar altinda gelen bir basari. Hatice’lerin sayisinin artmasini arzu ediyoruz. Ilçemiz içinde güzel bir gelisme oldu, Hatice Akbas ve ailesini kutluyoruz" diye konustular.

Kaynak: İHA