A Milli Erkek Voleybol Takimi, Portekiz'i Trabzon'da Agirlayacak

A Milli Erkek Voleybol Takimi, 2022 yilindaki ilk sinavini Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafindan düzenlenen Avrupa Altin Ligi’nde veriyor. Ilk maçinda Slovakya’yi 3-0 maglup eden milliler, 1 Haziran’da deplasmanda, 5 Haziran’da da Trabzon’da Portekiz ile karsilasacak.

CEV Avrupa Altin Ligi A Grubu’nda mücadele eden A Milli Erkek Voleybol Takimi, 2022 yilindaki ilk sinavini Avrupa Altin Ligi’nde veriyor. Milli takim, grup asamasindaki karsilasmalari Elazig ve Trabzon’da oynayacak. Ilk maçinda Slovakya’yi Elazig Firat Üniversitesi Salonu’nda 3-0 yenen Filenin Efeleri, grubun ikinci müsabakasinda da 1 Haziran Çarsamba günü saat 23.00’da Portekiz ile deplasmanda karsilasacak. Milli takim, ardindan 5 Haziran Pazar günü saat 16.00’da da Trabzon Hayri Gür Spor Salonu’nda Portekiz ile 3. hafta karsilasmasina çikacak.

Turnuva 6 ayakli ve 3 gruptan olusuyor

2022 CEV Avrupa Altin Ligi’ndeki ilk maçinda Slovakya’yi geçen ay-yildizli ekip, Portekiz’i her iki maçta da yenip zirveye dogru attigi adimlari iyice saglamlastirmak istiyor. Toplam 6 ayaktan olusan ve 3 grup seklinde lig usulü olarak oynanacak müsabakalar sonucunda; gruplarini ilk sirada tamamlayan ülkeler ve final grubuna ev sahipligi yapacak ülke, Final-Four müsabakalarini oynamaya hak kazanacak.

"Trabzon halkini müsabakalara bekliyoruz"

Karsilasmaya girislerin ücretsiz olacagini belirten Trabzon Gençlik ve Spor Il Müdürü Ozan Çetiner, “Sporcularimizin çesitli spor dallarindaki basarilari ile gururlandigimiz bu zamanlarda, A Milli Erkek Voleybol Takimimiz da Türkiye’nin spor alanindaki gücünü bir kez daha gösterecektir. Trabzon halkinin, sporseverlerin Türk bayraklari ile salonu doldurarak milli takimimizi coskuyla destekleyecegine yürekten inaniyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA