Oguzhan Özyakup, Besiktas'a Veda Etti

Uzun yillar Besiktas formasini terleten Oguzhan Özyakup, yayimladigi duygusal mesajla siyah-beyazli kulübe veda etti.

29 yasindaki orta saha oyuncusu Oguzhan Özyakup, 2012’de kapisindan girdigi Besiktas’a veda etti. Sosyal medya üzerinden duygusal bir mesaj yayimlayan Özyakup, "19 yasinda bir çocuk olarak kapisindan girdigim, anne sevgisi gibi karsiliksiz sevdigim kulübümden, Besiktas ailemden bugün 29 yasinda olgun bir insan olarak çikiyorum" ifadelerine yer verdi.

Oguzhan Özyakup’un paylasiminin tamami su sekilde:

"Ilk imzami dün gibi hatirliyorum. 19 yasindaydim. Kalbim Besiktas demisti. O günkü heyecanimi asla tarif edemem. Ilk senem Feda senesiydi. Feda ederek baslamisti yolculugumuz. Çok zorlu, çok yorucu ama bir o kadar da her dakikasi her ani keyifli geçen ilk seneler bana çok sey katti, çok sey ögretti.

Statsiz geçen senemizde bütün maçlarimizi deplasmanda oynamanin yorgunlugunu, hepimizin içindeki umut ve yolun sonundaki isigi görmemiz aliyordu. O sene çok özeldi. 2015-2016 sezon basi kampinda sampiyonlugumuzu ilan etmistik biz. O sene, hayatimda daha önce yasamadigim bir takim ve aile ortamiyla çok özel bir sampiyonluga imza attik. Statsiz geçen koca bir sezon sonunda stadimizda ilk sampiyonlugu yasamak tek basina unutulmaz bir basari oldu hepimize. O sene bizi birbirimize daha da kenetledi, motive etti.

Takim olarak, kulüp olarak çok güzel geçen yeni bir sezon sonunda gelen 2. Sampiyonluk, 3. Yildiz ve Avrupa basarilarimiz tesadüf degildi. Hem Türkiye’de hem Avrupa’da anlattigimiz çok güzel, çok özel bir hikayemiz vardi. Oynarken keyif aliyorduk, keyif aldikça daha iyi oynuyorduk.

Insan içinde yasarken anlayamiyor bazen bazi anlarin bazi zamanlarin ne kadar özel oldugunu. Belki de bu nedenle o dönemlerde yasadigim mental ve fiziksel yorgunluk ve baskiyla basa çikarken zorlandim, hatalar yaptim. Simdi dönüp düsününce hepsi hayat tecrübesi oldu bana. Düstüm, kalktim, bocaladim. Ama hepsinden öte Besiktas formasi giydigim her saniye çalismaktan ve inanmaktan hiç vazgeçmedim.

10 sene, 5 kupa, 3 sampiyonluk Binlerce an ve ani

19 yasinda bir çocuk olarak kapisindan girdigim, anne sevgisi gibi karsiliksiz sevdigim kulübümden, Besiktas ailemden bugün 29 yasinda olgun bir insan olarak çikiyorum.

Birlikte yasadigimiz ve birbirimize yasattigimiz bütün o özel duygular için çok tesekkür ederim."

Besiktas formasi ile 5 kupa

2012’de Besiktas’in sözlesmeli futbolcusu olan Oguzhan Özyakup, sadece 2019-2020 sezonunun devre arasini Feyenoord’da kiralik olarak geçirdi. Siyah-beyazli forma ile 310 maça çikan 29 yasindaki futbolcu 35 gol, 62 asiste imza atti. Süper Lig’de 226 maçta görev alan Oguzhan, 29 gol, 41 asistlik istatistik yakaladi. Besiktas’ta kaptanlik görevini de üstlenen basarili futbolcu takimiyla 3 Süper Lig sampiyonlugu, 1 Türkiye Kupasi ve 1 TFF Süper Kupa kazandi.

Kaynak: İHA