Kupa Finali Öncesi Baskanlardan Dostluk Mesaji

Ziraat Türkiye Kupasi finalinde yarin karsi karsiya gelecek olan Kayserispor ile Sivasspor’da baskanlar Berna Gözbasi ve Mecnun Otyakmaz, mücadele öncesi dostluk mesaji verdi.

Ziraat Türkiye Kupasi finalinde yarin karsi karsiya gelecek olan Kayserispor ile Sivasspor’un baskanlari Berna Gözbasi ve Mecnun Otyakmaz, Kulüpler Birligi Vakfi toplantisinin ardindan ortak açiklama yapti. Iki ekip arasinda oynanacak finali Anadolu futbolunun zaferi olarak degerlendiren Mecnun Otyakmaz, "Sivas’ta da ligin son maçinda Berna hanimla beraberdik. Kayserispor ile güzel bir karsilasma oynadik. Orada duygu ve düsüncelerimizi ifade etmistik. Anadolu futbolunun bir zaferi olarak düsünebiliriz bu final karsilasmasini. Kayserispor da bizden çok daha önemli camialari eledi. Çok basarili geldiler. Biz de önemli rakiplerle oynadik ve finale çikmayi basardik. Tekrar söylüyorum; Anadolu futbolunun bir zaferi oldugunu düsünüyorum. Hak edenin kazanacagi bir karsilasma diliyorum" açiklamasini yapti.

"Iki sehrin arasinda bir husumet söz konusu degil"

Otyakmaz, iki takim taraftarlari arasinda geçmiste üzü olaylar yasandigini ve bunlarin geride kaldigini ifade ederek, "Geçmiste yasanmis birtakim üzücü olaylar var. Ona da bir açiklik getirmek istiyorum. Her karsilasmada olabilecek, ufak tefek olaylarin neticesinde çikan izdihamdan dolayi maalesef kaybettigimiz 41 futbol sehidi var. Tabii ki üzücü olaylar. Her statta olabilecek bir sey ama bunun sonu facia ile biten bir olay oldu. Dolayisiyla iki sehrin arasinda bir husumet söz konusu degil. Maalesef hatirlamaktan mutlu olmadigimiz bir ani olarak geçmisimizde kaldi. Kayserispor ve Sivasspor, rakip olmakla birlikte ebedi dostlardir. Bu dostluk ilelebet devam edecektir. Baskanimizla ve bundan önceki baskanlarla çok iyi diyaloglarimiz vardi. Bundan sonra da böyle devam edecegini düsünüyorum" diye konustu.



Riza Çalimbay açiklamasi

Sivasspor Baskani Mecnun Otyakmaz, iki takim taraftarlarini da maça davet ederek, "Taraftarlarin maça ilgi göstermelerini istiyoruz tabii ki. Persembe günü 21.45’te olmasi, ertesi gün mesai günü olmasi biraz taraftarimizi zorlayacak diye düsünüyorum. Ama hem Kayserispor hem de Sivasspor taraftarlarini, Türk futboluna güzel bir ani birakmak için, fair-play çerçevesi içinde güzel bir futbol neticesinde güzel sonuçlanacak bir karsilasmaya sahit olmalari için maça davet ediyoruz" dedi.

Mecnun Otyakmaz, gelecek sezon Teknik Direktör Riza Çalimbay ile yollarin ayrilacagi yönünde çikan haberlerin gerçegi yansitmadigini açikladi.



Berna Gözbasi: "Iki komsu sehrin final oynamasindan çok mutluyuz"

Iki takima da basarilar dileyerek sözlerine baslayan Kayserispor Kulübü Baskani Berna Gözbasi ise, "Ben Sivas’ta ifade etmistim. Anadolu’da iki komsu sehrin çok güçlü rakipleri eleyerek Türkiye Kupasi’nda final oynamasindan çok mutluyuz. Önemli olan finale kadar gelebilmekti. Anadolu takimlari olarak bunu yapabildik. Insallah yarin iki takim açisindan da baris içinde geçen ve hak edenin kazandigi bir final maçi olur. Insanlar bu maçi, simdiye kadar oldugu gibi futbol keyfi alarak izlerler. Ben Sivasspor’a basarilar diliyorum" dedi.



"Bu maçi sehitlerimizin anisina oynayacagiz"

Final müsabakasini geçmiste yasanan olaylarda hayatini kaybeden taraftarlar için oynayacaklarini dile getiren Gözbasi, "Biz baskanimizla da konustuk. Bu maçi sehitlerimizin anisina oynayacagiz. Bunu birkaç kez söyledim. Büyük takimlarin olmadigi 3 sezon var. 4’üncüsünde olmaktan camiam adina çok gurur duyuyorum" açiklamasinda bulundu.

"Insallah huzur içinde geçen bir maç olur"

Gözbasi, 14 yil aradan sonra final oynayacaklarini vurgulayarak, "Sivasspor taraftarlari Istanbul’da ezici çogunlukta ama ben yine Istanbul’da yasayan bütün hemsehrilerimizi bu güzel karsilasmayi seyretmeye davet ediyorum. Insallah huzur içinde geçen bir maç olur. Biz birbirimize 2 saat mesafede bir sehiriz ama kupa finalinin Istanbul’da olmasini da anliyoruz. Çünkü, Sampiyonlar Ligi’nin de finali burada oynanacak. Insallah taraftarlarimiz bu aksam yola çikacak. Kazasiz, belasiz gelsinler, en büyük duam o" dedi.

Kaynak: İHA