Cumhurbaskanligi 3. Uluslararasi Yat Yarislari Marmaris'te Basladi

Cumhurbaskanligi 3. Uluslararasi Yat Yarislari’nin Mugla etabi, Mugla Valisi Orhan Tavli’nin çaldigi korna ile 100 tekne ve 500’ün üzerinde yelken sporcusu ile Marmaris’te basladi.



Cumhurbaskanligi himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanligi ve Gençlik ve Spor Bakanliginin katkilariyla, Istanbul Valiligi ve Mugla Valiliginin is birliginde, Türkiye Yelken Federasyonu 2022 Faaliyet Programi çerçevesinde Istanbul Açikdeniz Yat Yaris Kulübü tarafindan ve DHL Express Türkiye ana sponsorlugunda düzenlenen Cumhurbaskanligi 3. Uluslararasi Yat Yarislari Marmaris’te yapilan törenle basladi.



Marmaris Atatürk Meydani’nda saat 15.00’te düzenlenen törene, Istanbul Açikdeniz Yat Yaris Kulübü Baskani Ekrem Yemlihaoglu’nun ev sahipliginde Mugla Valisi Orhan Tavli, Marmaris Kaymakami Ertug Sevket Aksoy, Güney Ege Sahil Güvenlik Grup Komutani Yarbay Süleyman Ercan, Marmaris Belediye Baskan Yardimcisi Ihsan Öztürk ve ilçe protokolü ile yelken takimlari sporculari ve davetliler katildi.

Tören saygi durusu ve Aksaz Deniz Üs Komutanligi askeri Bandosu’nun çaldigi Istiklal Marsi ile basladi.

Mugla Valisi Orhan Tavli’nin yaris kornasini çalmasi ile yaris basladi.



Cumhurbaskanligi 3. Uluslararasi Yat Yarislari’nin töreninde konusan Vali Tavli düzenlenen organizasyondan duydugu memnuniyeti dile getirerek, “Cumhurbaskanligimizin himayelerinde Marmaris’te düzenlenen bu yarislari çok önemsiyoruz. Organizasyonun Mugla’da yapilmasi memnuniyet ve gurur verici. Marmaris’te baslayan yaris Bodrum’da sona erecek. Orada düzenlenecek ödül töreni ile dereceye giren sporcularimiza ödüllerini verecegiz. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.



14 farkli ülke 400 sporcu

Istanbul Açikdeniz Yat Yaris Kulübü Baskani Ekrem Yemlihaoglu da katilan teknelere basarilar diledi. Baskan Yemlihaoglu, “Marmaris’ten baslayan yarisa 14 farkli ülkeden 400 sporcu katiliyor. Heyecanimiz giderek artiyor. Her sene daha genis bir programla etkinligimizi gerçeklestiriyoruz. Siki bir çalisma ile hazirlandigimiz organizasyonda bu sene yaklasik 400 sporcuyu çok zorlu bir rotada agirliyoruz. Marmaris’ten baslayacak yarislar Bodrum’daki törenle sona erecek” dedi.



Ilk yaris olan Halikarnas Kupasi 25 Mayis’ta Marmaris’ten start alarak 190 deniz millik çok zorlu bir rotanin tamamlanmasiyla 27 Mayis’ta Bodrum’da sona erecek. 28 Mayis’ta Bodrum Kalesi’nde gerçeklestirilecek ödül töreni ile ilk yarisin kazananlari kupalarina kavusacak.

Kaynak: İHA