Ahmet Agaoglu Açiklamasi 'Bir An Önce Adayliklarini Açiklasinlar'

Kulüpler Birligi Vakfi Baskani Ahmet Agaoglu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) haziran ayinda yapilacak baskanlik seçimi için, "Bir an önce adayliklarini açiklasinlar, beklentimiz bu. Plan, program ve projeleri neler, sorunlara nasil çözüm getirecekleri konusunda kulüpleri bilgilendirmeleri gerekiyor" dedi.

Kulüpler Birligi Vakfi’nin Maslak’taki ofisinde yapilan toplantisinin ardindan Kulüpler Birligi Vakfi Baskani Ahmet Agaoglu basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Bugünkü toplantinin tek gündem maddesi oldugunu ifade eden Agaoglu, "Bugünkü toplantida tek gündem maddesi vardi. 16 Haziran’da yapilacak TFF genel kurulu ve önümüzdeki 1 yillik süreç içinde göreve gelecek olan baskan ve yönetim kurulu ile alakali olarak Kulüpler Birligi 2-3 baskan haricinde 18 kulüp baskaniyla bir toplanti yaptik. Su anda isimleri kamuoyunda ön plana çikmis olan 2 baskan adayimiz var. Henüz bunlar resmi olarak adayliklarini açiklamadilar. Önümüzde kisa bir süre kaldigi için adaylarla hafta içinde burada bir toplanti yapacagiz. Çözüm önerilerini aldiktan sonra birlik olarak oybirligi ile olmasa da oyçokluguyla ya da kulüpler olarak nasil tavir belirleyecegimiz konusunda fikir birligine vardik" seklinde konustu.



"Bir an önce adayliklarini açiklasinlar"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) baskanligi için isimleri geçenlerin henüz resmi adayliklarini açiklamamasiyla ilgili konusan Ahmet Agaoglu, "Camialari yoklayalim, kulüplerden görüs alalim ona göre adayligi açiklariz, bu tür sikintilardan siyrilmamiz lazim. Bir an önce adayliklarini açiklasinlar, beklentimiz bu. Plan, program ve projeleri neler, sorunlara nasil çözüm getirecekleri konusunda kulüpleri bilgilendirmeleri gerekiyor. Adaylarla ilgili ön yargi yok. Birligin menfaati dogrultusunda hareket etme karari aldik" diye konustu.



"Hala neticeye ulasamamis yayin ihalesi konusu var"

Türk futbolunun acil çözülmesi gereken sorunlari oldugunu vurgulayan Agaoglu, "Transfer penceresi 17 Haziran olarak açiklandi. 14/8 mi olacak 12/7 mi olacak. Bu günü geldiginde karar verilecek bir olay degil. Planlamasini önceden yapan kulüplerin mesafe kat ettigini hep söyledik. Bu planlamanin önemini söyledik. 3 haftadan kisa bir süre kaldi. Hala neticeye ulasamamis yayin ihalesi konusu var. Bu sadece bizi degil yayinci kurulusu da ilgilendiren bir sorun. Liglerin baslamasina 2 ay kalmis. Yayinci kurulus da kendi hesabini, pazarlama planini yapmak zorunda. Kulüplerin planli olmaya ugrastiklari, yayincinin planlama için ugrastigi noktada haziran ayi sonuna ötelenmesinin doguracagi sonuçlar var. Ön eleme oynayacak kulüpler var, sezonu erken açmak zorundalar. Haziranin sonunda ön elemeye baslayacak takim, 17 Haziran’da alinacak kararla kadrosuna yabanci oyuncu mu katacak yoksa kadrosundaki yabancilarla vedalasmak zorunda mi kalacak?" ifadelerini kullandi.

TFF seçimlerinin ardindan Kulüpler Birligi Vakfi’nda da seçime gidecegini söyleyen Ahmet Agaoglu, "Bir profesyonel yapiya geçilmesi amaciyla ben baskan olmustum. Bunu eylül, ekim ayi olarak bekliyorduk. 6 Ocak’taki toplantida profesyonel yapiya geçilmesinin erken oldugu yönünde bazi kulüp baskanlari görüs ifade etti.

Ben bu görevi uzun süre devam ettirmek için gelmedim. Büyük bir ihtimalle federasyon baskani seçimlerini takip eden birkaç gün içinde biz de Kulüpler Birligi olarak yeni baskanin seçilmesi yönünde hareket edecegiz" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA