Kocasinan, 1. Lig Ve 2. Lig'e Damga Vurdu

Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Bayan B Takimi, 2021-2022 Spor Toto sezonu 1. Ligi 3. Etap karsilasmalarinda sergiledigi performansla üçüncü oldu. Oynadigi 14 maçin 10’nu kazanan Kocasinan Masa Tenisi Bayan B Takimi, topladigi 24 puan ile Süper Lig’e yükseldi. Erkekler Takimi ise 11 galibiyetle 2.Ligini sampiyon olarak tamamlayip, 1. ligi garantiledi. Sporun ve sporcunun dostu Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Türkiye ve uluslararasi müsabakalarda ‘Kocasinan’ adi hizla yükseldigini vurguladi.

20-22 Mayis tarihleri arasinda farkli sehirlerde düzenlenen Masa Tenisi 2. Ligi 3. Etap karsilasmalari Bursa’da, 1. Lig 3. Etap karsilasmalari ise Yalova’da oynandi. Müsabakalarda gösterdigi basarilar ile firtina gibi esen Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Bayan B Takimi, 1. ligi 3. sirada bitirerek, önümüzdeki sezon Kayseri’yi Süper Lig’de temsil etme hakki kazandi. Burçin Mermer, Ayse Izel Bilgiç, Altinay Hatun Bulut ve Elif Duman’dan olusan Masa Tenisi B Takimi, tüm karsilasmalari farkli skorlarla kazandi. Rakipleri karsisinda üstün bir oyun sergileyen Kocasinan Masa Tenisi B Takimi, topladigi 24 puan ile Türkiye Süper Ligi’ne yükseldi. Kenan Eren Kahraman, Mehmet Ali Karaboga ve Yusuf Gaygisiz’dan olusan Kocasinan Spor Kulübü Erkek takimi ise 2021 - 2022 Sezonu 2. ligini sampiyon olarak tamamlayarak, önümüzdeki sezonda 1. lige yükselme basarisi gösterdi.

Basarilarindan dolayi sporculari tebrik eden Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, “Öncelikli olarak sporcularimizi ve Milli Takim Antrenörü Halil Adak ile Kemal Balim’i kutluyor, basarilarinin devamini diliyorum. Kocasinan Belediyesi Spor Kulübünün her alanda elde ettigi basarilar bizleri gururlandiriyor. Özellikle masa tenisi takimimiz, uluslararasi basarilarla tarihe geçiyor. Masa tenisinde Süper Ligin yani sira 1. ve 2. Ligi’nde de mücadele eden Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Takimlarimiz, Türkiye ve uluslararasi karsilasmalarda elde ettigi basarilar sayesinde ‘Kocasinan’ adi hizla yükseliyor. Hem yurt içinde hem yurt disinda sporcularimiz, gururla sehrimizi ve ülkemizi temsil ediyor. Insallah Kocasinan’imizin adini daha nice sampiyonluklarla dünyaya duyuracagiz. Ayrica diger birçok takim transfer yaparak, liglerde mücadele ederken, bizde ise alt yapimizdan yetisen minik sporcularimiz, almis olduklari bayragi daha üst seviyelere çikarmak için var güçleriyle çalisiyorlar. Kendi alt yapimizdan yetisen basarili sporcularimizi, yetistirmeye ve her zaman onlara destek vermeye devam edecegiz. Sporcularimizin daha da önemli dereceler elde edeceklerine inancim sonsuz. Daha büyük basarilar için tüm sporcularimiza her zaman desteklerimizi artirarak sürdürecegiz. Bize bu gururu yasattiklari için basta hocalarimiz olmak üzere tüm sporcu kardeslerime ayri ayri tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA