Emre Belözoglu Açiklamasi 'Insallah Bir Gün Fenerbahçe'nin Basinda Sizleri Mutlu Edecegiz'

Esenler Belediyesi tarafindan düzenlenen ‘Gençlik Günleri’nde söylesiye katilan Basaksehir Teknik Direktörü Emre Belözoglu, "Teknik adamligim gelistikten sonra Allah nasip ederse Fenerbahçe’nin basinda sizleri mutlu edecegiz. Bunu yapabilecek gücümüz, kuvvetimiz var" dedi.

Esenler Belediyesi tarafindan 19-29 Mayis tarihleri arasinda ‘Gençlik Günleri’ gerçeklestiriliyor. Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikler arasinda yer alan söylesi gününde Basaksehir Teknik Direktörü Emre Belözoglu gençlerle bir araya geldi. Söyleside yogun sevgi ve sloganlarla gelen genç teknik adam ilk olarak basarili olan genç teknik direktörler ile ilgili konustu.

’Futbolun içinden gelenlerle birlikte ülkemizde çok degerli genç teknik adamlar yetisiyor, ben de bunlardan biri olmak için çaba sarf ediyorum’ diyen Emre Belözoglu, takimi Basaksehir ile ilgili olarak, "Iyi ve hazir bir takima geldim. Genlerinde Avrupa kupalari bulunmus, sampiyonluk yasamis bir kulüp. Benim de 5 senemi geçirdigim önemli bir yer. Birbirimizi taniyoruz ve birbirimize iyi geliyoruz. Oyuncu arkadaslarim da iyi bir reaksiyon gösterdiler. Kendi potansiyelimizin 10 puan gerisinde kalsak da, basarisiz bir sezon diyemeyiz. Aldigimiz 65 puanla takimimiz Avrupa kupalarina götürdük, emegi geçenlerden Allah razi olsun. Her seyin kader kismet oldugunu düsünüyorum. Benden önce de degerli bir teknik adam vardi; Aykut hoca. Çalistik, Allah çalisanin her zaman yaninda oldugunu düsündügümüzden isimize simsiki sarildik. Bildigimiz tek sey de zaten futbol” ifadelerini kullandi.

"Etrafinda toplanacagimiz bir tane ülkemiz var"

Emre Belözoglu, 2021-2022 sezonunu sampiyon tamamlayan Trabzonspor’u tebrik ederken, tepki gösteren gençlere tebrik etmesini bilmelerini belirterek sunlari söyledi:

"Her zaman hayatinizda hakkaniyetli olun, adil olun. Sizler bu ülkenin gelecegisiniz. Bir takim sampiyon olmussa onu sizin arkadasiniz da olabilir, taraftari da olabilir, tebrik etmeyi bilin. Ben bir Fenerbahçeliyim. Bugün Galatasaray da, Besiktas da sampiyon olsa tebrik edecegiz. Bizim etrafinda toplanacagimiz bir tane ülkemiz var."

"Hedefimiz ligde basa oynamak"

Gelecek sezonla ilgili Basaksehir’in hedefini açiklayan Belözoglu, "Bizim hedefimiz bu ligde, Fenerbahçe gibi, Galatasaray gibi, Trabzonspor gibi basa oynamak. Onlarla bas etmek kolay degil. Hem oyuncu yapisi olarak, hem de camia olarak, yine de onlarla mücadele etmek için çalisacagiz" dedi.



"3 yada 4 oyuncu transfer etmek istiyoruz"

Yeni sezon öncesi Basaksehir’in transfer döneminde nasil bir politika izleyecegi hakkinda da bilgiler veren genç teknik adam, "Elimizdeki kadro güçlü bir kadro. Bunu daha da kaliteli hale getirmeye ihtiyacimiz var. Oynatmak istedigimiz dominant ve zor bir oyun var. Bu oyuna aliskanlik göstermis olan oyuncu grubumuz var. Buna destek verecek, kalitemizi arttiracak 3 yada 4 oyuncu içeriye katmak istiyoruz" seklinde konustu.



"Voleybol ve basketbolda daha basarili ülkeyiz, altinda egitim yatiyor"

Türk Milli Takimi hakkinda sorulan soruyu da yanitlayan Belözoglu, "Milli takimimizin basarili oldugu dönemleri hep birlikte yasadik. Gerçekçi olmak lazim. Voleybolda, basketbolda çok daha basarili bir ülkeyiz. Bunun da altinda egitim ve altyapi yatiyor. Bu branslardaki yönetici profillerinin de degeri ve önemi var. Kulüp anlamindaki basarilarinda da federasyonlarin payi var. Türk futbolunun da ah vah halinde oldugunu düsünmüyorum. Degisecegiz, gelisecegiz. Gerçekten liyakati olan insanlar, görevlere geldikçe Türkiye’deki futbol seviyesinin de git gide yükselecegine ve Avrupa’da kulüplerle yarisabilecek, kupalar getirebilecek, ülkemizdeki bu gençleri sevindirebilecek süreçleri yasayabilecegimize inaniyorum" dedi.



Söylesiye katilan gençlerin sorularini da yanitlayan Emre, takimin en komigi ile ilgili, “Takimda en komik Deniz Türüç geliyor. Bazi natürel hareketleri var, takimin nese kaynagi” dedi.

Bu sezon takimda en verim aldigi mevki ile ilgili de konusan Emre, “Merkez orta sahada oynayan arkadaslarimiz, ben de o mevkide oynadigim için daha egitmenlik yaptigimi düsünüyorum. Kim oynarsa oynasin elinden geleni yapti. Bir takimin merkez orta sahasi çok önemlidir” ifadelerine yer verdi.

"Arda Güler’deki yetenek 16 yasinda hiç birimizde yoktu"

Fenerbahçe’nin genç yetenegi Arda Güler ile ilgili konusan Emre, çok farkli yetenege sahip oldugunu ifade ederek sunlari söyledi:

"Arda Güler 15 yasinda, ben Fenerbahçe’de Sportif Direktörlük yaparken profesyonel mukavele imzaladik. Ben de çok yetenekli bir oyuncuydum, Tugay Kerimoglu da çok yetenekli bir oyuncuydu. Arda Turan çok yetenekli bir oyuncuydu. Ama Arda Güler’de görmüs oldugum yetenek, 16 yasinda hiç birimizde yoktu. Ama sahip çikarken onu dogru beslememiz ve dogru egitmemiz gerekiyor. Gelisimini hep beraber görecegiz. Ben çok büyük bir futbolcu olacagini ve Avrupa’da ülkemizi temsil edecegini düsünüyorum."

"Insallah bir gün Fenerbahçe’nin basinda sizleri mutlu edecegiz"

Emre Belözoglu, genç bir Fenerbahçeli’nin ‘Ileride yeniden Fenerbahçe Teknik Direktörü olmak ister misiniz?’ sorusunu yanitlayarak, “Fenerbahçe’nin en zor günlerinde, en mutlu günlerinde orada oldum. Hep kendimi oraya ait hissettim. Galatasaray alt yapisinda yetistim, Avrupa kupasi kaldirdik. Ama ben Fenerbahçeli Emre oldum. Hepimizin hayatta hayalleri var. Herkesin agzinda ‘yarim kalan hikaye’ diyorlar. Fenerbahçe benim için hiçbir zaman hikaye olmadi, hayatin kendisi oldu. O yüzden Fenerbahçe bizim için gönlümüzde en güzel yerde ve Allah nasip ederse teknik adamligim daha da gelistikten sonra gözleri gülen kardeslerimin yüzlerini güldürmek istiyorum. Bunu yapabilecek gücümüz, kuvvetimiz var. Insallah bunu yapacagiz. Türk futboluna hizmet ederken, insallah bir gün Fenerbahçe’nin basinda sizleri mutlu edecegiz” degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA