Demir Bilek Ata Türkoglu Açiklamasi 'Hedefim Milli Takima Girmek'

Adiyaman’da düzenlenen okullar arasi Bilek Güresi (Yildizlar) Türkiye Sampiyonasi’nda Ege Bölgesini temsil eden Aliagali sporcu Ata Türkoglu altin madalya kazandi.

Spor Genel Müdürlügü Okul Sporlari Faaliyetleri Daire Baskanligi tarafindan baslatilan Adiyaman Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ev sahipliginde Yeni Mahalle Spor Salonunda 51 ilden 500 sporcunun katilimiyla gerçeklestirilen okullar arasi Bilek Güresi (Yildizlar) Türkiye Sampiyonasi’nda, sag kol arti 70 kiloda birinci olarak Aliaga Ilçesine dönen ortaokul ögrencisi Ata Türkoglu hedefinin Milli Takim seçmelerine girerek milli sporcu olmak oldugunu belirtti.



"Hedefim Milli sporcu olmak"

Yarismalara Ailesi ve Ögretmenlerinin destegiyle hazirlandigini söyleyen Türkoglu, “Okul sporlarinda, yarismalarinda Izmir’e gittim. Birinci oldum. Sonra Ege bölgesi yarismalarina katildim. Kendi imkanlarimla çalistim. Orada hiç kaybetmedim. Birinci olarak Türkiye Ligine gitmeye hak kazandim. Orada da kendi imkanlarimla ailem ve ögretmelerimin destegiyle birinci oldum. Çok mutluyum. Hedefim Milli sporcu olmak ve Ülkemi olimpiyatlarda temsil etmek“ dedi.

Baba Ugur Türkoglu ve Dede Sükrü Türkoglu Ata Türkoglu‘nun kazanmasindan dolayi mutlu olduklarini dile getirdiler.

Kaynak: İHA