Avrupa Sampiyonu Olan Tekvando Milli Takimi Yurda Döndü

Ingiltere’nin Manchester sehrinde düzenlenen Avrupa Taekwondo ve Para Taekwondo Sampiyonasi’nda Milli Takim Avrupa Sampiyonu oldu. Gece saatlerinde yurda dönen milli takim coskuyla karsilandi.

Tekvando Milli Takimi, Avrupa Tekvando Sampiyonasi’nda 9 altin, 5 gümüs ve 5 bronz olmak üzere toplam 19 madalya ile tamamlayarak büyük bir basariya imza atti. Gece saatlerinde havalimanina inen milli takim kafilesi çiçek ve Türk bayraklariyla karsilandi.

Sahin: “3 Avrupa Sampiyonu yakalamak bizim için çok büyük bir gurur”

Kafileyle birlikte gelen Tekvando Federasyonu Baskani Metin Sahin, çok mutlu olduklarini ifade ederek, “Tarihimizde 3 takimda gittigimiz sampiyonada 3 tane Avrupa Sampiyonu yakalamak bizim için çok büyük bir gurur, çok büyük bir basari. Uzun zamandir çalismalarimizla yeni degisen jenerasyonla bunu yakalayabilirdik diyorduk. Teknik Direktörlerimiz Ali Sahin ve Servet Tazegül bu basariyi gösterme ihtimalimiz oldugunu söylediler ve dedikleri çikti. Türkiye 50’ye yakin ülke arasinda Kadinlarda Avrupa Sampiyonu, Erkeklerde Avrupa Sampiyonu ve Para Tekvandoda Avrupa Sampiyonu oldu. Milletimize hayirli ugurlu olsun. Tekvando olarak madalyalar almaya devam edecegiz, hedefimiz uzun ama çok kisa zaman var. 2024 Olimpiyatlari’na katilim noktasinda burasi çok büyük puanlar verdi” dedi.



Hedef 2024 Paris Olimpiyatlari

Tekvando Milli Takimlar Teknik Direktörü Ali Sahin, bu basariyi korumak istediklerini belirterek, “Her zaman kürsünün ilk 3’ünde yer aldik. Yeni sistemlere uyumumuz güzel oldu ve basarilar aldik. Bunu insallah korumaya çalisacagiz. 2024 Olimpiyatlari için ilk adimi atmis olduk. Bu moralle diger sampiyonalara performansimizi yükselterek Olimpiyatlar’a hedef altin madalya olarak düsünüyoruz” ifadelerini kullandi.

Tekvando Milli Takimi Teknik Direktörü Servet Tazegül ise, “Çok mutluyuz. Tekvando ve Para Tekvando takimimiz emeklerinin karsiligini aldigi için biz de çok sevindik. Hedefimiz 2024 Paris Olimpiyatlari ve bu da sporcularimiz için motivasyon oldu. Dogru yolda oldugumuzu gördük” seklinde konustu.



Avrupa Sampiyonlari umutlu

53 kiloda altin madalyaya ulasan Zeliha Agris, “Ülkemizi en iyi sekilde temsil ettigimiz için çok mutluyuz ve ülkemize döndügümüz için de sevinçliyiz” dedi.

57 kiloda altin madalya alan Hatice Kübra Ilgün ise, “Büyük bir isbirligi içinde bu turnuvayi atlatabilecegimize inaniyorduk. Büyük bir turnuvada büyük bir basariya imza attik. Diliyoruz ki, Dünya Sampiyonasi’nda ve Olimpiyatlar’da ülkemizi en iyi sekilde temsil edip yurdumuza güzel sonuçlarla dönebiliriz” seklinde konustu.

49 kiloda altin madalyanin sahibi olan Merve Dinçel ise çok mutlu olduklarini ifade ederek sunlari söyledi:

“Bizim için çok güzel geçti. Istiklal Marsi’mizi Avrupa’ya dinlettik bunun gururunu yasiyoruz. Umarim bu basarimizi her sampiyonaya tasiriz.”

Kaynak: İHA