Inegölspor'da Baskan Ademoglu Güven Tazeledi

TFF 2. Lig ekiplerinden Inegölspor olagan kongresi 3. oturumda gerçeklestirildi. Yapilana kongrede tek liste ile gidilen seçimde mevcut Baskan Kani Ademoglu, güven tazeledi. Kongrede yönetime, sirtketlesme yetkisi de verildi.

3 Milyon borç kaldi

2021-2022 sezonunda kulübün 2 Milyon 645 bin TL borcu oldugu açiklandi. Borç, önümüzdeki sezona devredildi.

Inegölspor kongresi bugün Besinci Mevsim Kongre Salonunda gerçeklesti.

Saygi durusu ve istiklal marsiyla baslayan kongrede konusan Inegölspor Baskani Kani Ademoglu, "10 Agustos 2020 tarihinde devraldigimiz, pandemi’nin gölgesinde sikintilar ile basladigimiz ve son zamanlardaki ekonomik çalkantilar ile sonuna getirdigimiz bu kutsal görevimizi her zaman layikiyla yapmaya özen gösterdik, alnimizin aki ile bugünlere getirdik, hiç kimseyi incitmedik, kirmadik, verdigimiz bütün sözleri yerine getirmeye çalistik. Bu süre zarfinda her zaman yanimizda olan sayin Inegöl kaymakamimiza, Inegöl Belediye Baskanimiza, Bursa Büyüksehir Belediye Baskanimiza, Inegöl OSB baskanimiza, Inegöl Ticaret Odasi Baskanimiza, Mobiliyum AVM baskanimiza, çesitli STK baskanlarimiza ve Inegölspora gönül veren tüm esnaf arkadaslarimiz ve taraftarlarimiza desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum.

2 yillik görev süremizin özellikle birinci yilinda belirli bir program çerçevesinde kisitlamalar ile kulübümüzün borcunu minimize etmeye çalistik. Pandemi’den dolayi artan masraflarimiza ve azalan gelirimize karsin her zaman dile getirdigimiz mali iyilestirme programimizi yerine getirdik. Sportif olarak çok basarili olamasak ta kulübümüzün gelecegi için önemli olan mali disiplini saglayarak ikinci yilimiza girdik. Ikinci yilimizda kurmus oldugumuz daha güçlü kadro ile ligin son haftalarina kadar Play-Off potasini kovaladik. Gönül isterdik bugün takimimiz Play-Off müsabakalarini oynuyor olsun ama maalesef olmadi. Son olarak dile getirmek isterim ki bu görev gerçekten çok önemli ve degerli oldugu kadar zor ve mesakkatli bir görevdir. Yeri geldi isimizden, yeri geldi ailemizden uzak kaldik, bazen maddi anlamda bazen de manevi anlamda yorulduk ve yiprandik ama hiçbir zaman yilmadik ve usanmadik. Özellikle ev sahipligi yaptigimiz maçlarda gelen takimlari, yöneticileri, misafirleri sehrimize ve camiamiza yakisir sekilde agirladik, kulübümüzün sayginligini yükselttik ve dolayisiyla da gittigimiz deplasmanlarda ayni saygi ve misafirligi gördük. Bugün bu kutsal göreve yeniden talip oluyoruz ve siz degerli kongre üyelerimizin destegi ile 2 yil boyunca geçmisten çikardigimiz dersler ile daha tecrübeli bir sekilde görevi sürdürecegiz." dedi.

BORCU ÖDERIZ DEDI

Söz alan baskan adayi Mehmet Canalp 15 günlük sürede Inegölspor camiasinda yasananlara bir açiklik getirilmesi gerektigini belirtti.

Daha sonra Canalp yönetim listesini divana sunarak Kani Ademoglu lehine çekildiklerini belirtti.

Canalp amaçlarinin sadece Inegölspor’un sahipsiz olmadigini göstermek oldugunu ötekilestirilmenin ve yok sayilmanin dogru olmadigini belirterek, kalan 2.5 milyon TL borcu üstlenmeyi istediklerini söyledi.



Söz alan Amigo Tevfik Taskin Inegölspor’un ayaklar altina alinacak bir camia olmadigini belirterek, Inegölspor’un herkesin oldugunu kimsenin Inegölspor ile sosyal medyada alay edemeyeceginin altini çizdi.

Dilek temennide söz alan Mehmet Turan ise Inegöl Belediye baskani ile Remzi Cinoglu ile yapilan görüsmeyi açikladi.

Baskan Taban’in Yavuz Ugurdag’a Inegölspor görevini verdigini iddia etti.

Söz alan ITSO Baskani Yavuz Ugurdag, 38 yildir Inegölspor ile büyüdügünü, taraftarlik görevini de yöneticilik görevini de yerine getirdiginin altini çizdi.

DERTLENIYORUM

Kendisine görev verildigi yönünde iddialara da yanit veren Ugurdag, "Bana güvenenlerin haricinde hiçbir kisi veya kurumdan Inegölspor’a sahip çik denmemistir, görev verilmemistir görev tevdi edilmemistir. Ben bu sehri yönetenlerle Inegölspor sevdalilari ile bu süreci konustum. Inegölspor oldugunda ben dertleniyorum." dedi.

Inegölspor’un bütçe sorunu olmadigini söyleyen Bursaspor Baskan yardimcisi Talha Timur Han “Inegölspor kimine unvan verdi makam verdi, bu sehirde kazananlarin bu sehirde Inegölspor’a  destek vermek zorunda. Inegölspor’un 1984 yilinin ruhunu getirmesi lazim bunlari konusmamiz lazim. O ruh geri gelmedikçe bütçe ile bu is olmaz o ruhun geri gelmesi lazim” dedi.

Yapilan açik oylamali seçimde Baskanliga yeniden Kani Ademoglu getirildi.

Ademoglu Baskanligindaki yönetim kuruluna su isimler seçildi; Abdurrahman Maksutlar, Ahmet Bayhan, Ali Ezim, Ali Sahin, Aziz Bolat, Aziz Sezikli, Bekir Ergün, Burak Gönül, Burhan Serbest, Cavit Ünalan, Cihan Bozacilar, Cüneyt Öztürk, Enes Özer, Hüseyin Tuna, Ibrahim Isikoglu, Korhan Kaynakçi, Mehmet Özdamar, Mevlüt Karatay, Mustafa Arici, Mustafa Seska, Nuhi Solak, Ozan Can, Ridvan Kocaaga, Sedat Esadi, Serkan Bak, Serkan Deyirmenci, Sinan Taylan, Tufan Tutum, Turgut Basdinç, Volkan Kardas.

Kaynak: İHA