Taekwondo Milli Takimi, Genel Klasmanda Avrupa Sampiyonu Oldu

Avrupa Taekwondo ve Para Taekwondo Sampiyonasi’nin son gününde milli sporcular 3’ü altin 5 madalya kazandi. Milli takim, genel klasmanda Avrupa Sampiyonu oldu.

Ingiltere’nin Manchester sehrinde düzenlenen sampiyonanin son gününde 6 siklette 6 sporcumuz mücadele etti. Milli sporcular günü 3 altin, 1 gümüs ve 1 bronz madalya ile tamamladi. Kadinlar 57 kiloda Hatice Kübra Ilgün ve erkekler +87 kiloda Emre Kutalmis Atesli, Avrupa sampiyonu olurken, 74 kiloda Muhammed Emin Yildiz bronz madalya kazandi. Para taekwondo erkekler K44 63 kiloda Mahmut Bozteke, altin madalya kazanirken, K44 52 kiloda Meryem Betül Çavdar gümüs madalyanin sahibi oldu.

Takim halinde Avrupa Sampiyonu!

Türkiye, sampiyonayi 9 altin, 5 gümüs ve 5 bronz olmak üzere toplam 19 madalya ile tamamlayarak büyük bir basariya ulasti. Hem Taekwondo hem de Para Taekwondo Milli Takimi kürsünün en üst basamaginda yer almayi basardi. Milli taekwondocular, 5 altin, 2 gümüs ve 4 bronz olmak üzere 11, para taekwondocular ise 4 altin, 3 gümüs ve 1 bronz olmak üzere toplam 8 madalya kazandi. Madalya kazanan sporcular su sekilde:

Taekwondo

Altin- Merve Dinçel (49kg), Zeliha Agris (53kg), Hatice Kübra Ilgün (57kg), Hakan Reçber (63kg), Emre Kutalmis Atesli (+87kg)

Gümüs

Emine Gögebakan (46kg), Görkem Polat (54kg)

Bronz

Nafia Kus (+73kg), Deniz Dagdelen (54kg), Muhammed Emin Yildiz (74kg), Enbiya Taha Biçer (87kg)

Kaynak: İHA