Milan, 11 Yil Sonra Sampiyonluga Ulasti

Italya Serie A’da Milan, Sassouolo’yu deplasmanda 3-0 yenerek 2021-2022 sezonunu sampiyon tamamladi. Milano ekibi toplamda 19. lig sampiyonluguna ulasti.

Italya Serie A 2021-2022 sezonunda sampiyon belli oldu. Son haftalara maçlarini kazanarak giren Milano sehrinin iki ekibi Milan ve Inter sampiyonluk sanslarini son maça tasidi. Ligde 38. hafta Sassuolo deplasmanina çikan Milan, rakibini Giroud (2) ve Kessie’nin golleriyle 3-0 maglup ederken, puanini 86’ya yükseltti ve sampiyonlugunu ilan etti.

Hakan Çalhanoglu’nun takimi Inter, ligi 2. bitirdi

Milli futbolcu Hakan Çalhanoglu’nun da formasini giydigi Inter, sezonun son maçinda Samdoria’yi konuk ederken, 3 puani 3 golle aldi. Milan’in da kazanmasiyla birlikte Inter bu sonucun ardindan sezonu 2. sirada bitirdi.

19. Lig sampiyonlugu

Italyan teknik adam Stefano Pioli’nin çalistirdigi Milan, 2010-2011 sezonunda yasadigi lig sampiyonlugunun ardindan, mutlu sona 11 yil sonra ulasabildi. Sezon boyunca zirve yarisi içerisinde olan kirmizi-siyahlilar 28. haftada kazandiklari Napoli maçinin ardindan zirveye yerlesti ve sezon sonuna kadar yerini korudu. Sezonu 66 golle zirvede kapatan Milan’da, Giroud ve Leao attiklari 11 golle takimlarinin gol yükünü tasirken, Zlatan Ibrahimovic de 8 gole katki sagladi. Öte yandan takimin Isveçli yildizi Ibrahimovic, 2011’de sampiyon olduklari kadroda da yer aliyordu.

Kaynak: İHA