Balikesir'de Bisiklet Yarislarinin Ikinci Gününde Ödül Töreni Yapildi

Burhaniye ilçesin de, Okullar Arasi Bisiklet Gençler Yildizlar Türkiye Birinciliginin ikinci gününde ödül töreni yapildi. Yarismanin genç erkekler B ve genç kadinlar B kategorileri ile yildiz erkekler ve yildiz kizlar kategorilerinde dereceye girenler belli olurken törenle ödülleri veridi.

Yarismanin ikinci gününde Ören etabinda düzenlenen yarislarda büyük heyecan yasanirken, 40 ilden gelen yaklasik 500 sporcu kiyasiya yaristi. Yarisma sirasinda polis önlem alirken, bazi kazalarda yasandi. Kazalarda yaralanan sporcular ambulanslarla Burhaniye Devlet Hastanesine gönderildi. Ören Meydaninda düzenlenen törende ise Kaymakam Ilyas Memis, Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler, Baskan yardimcisi Tamer Midilli ve Ilçe Emniyet Müdürü Yasin Dikmetas dereceye giren sporcularin madalya ve kupalarini verdi. Sporculardan Emine Irmak Sezer, “Ben yildiz kizlar kategorisinde birinci oldum. Gelibolu’dan geldim. 14 yasindayim.” dedi.

Çagatay Uçar da;”Genç B kategorisinde birinci oldum. Balikesir’e ilk defa geldim. Heyecanliydim” dedi.

Miraç Hasim Aslan ise, ”Antalya’ dan geldim. Takim olarak zamana karsi olan yarista Balikesir Burhaniye’deki yarista takim olarak birinciligimiz var. Burhaniye’yi çok sevdim” dedi.

Burhaniye Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Aslan Alpaslan da ”Gençlik ve Spor Bakanligimizin Okul Sporlari Federasyonunun düzenlemis oldugu Türkiye Bisiklet Yarismalari gençler ve yildizlar kategorisinin ikinci gününde, bu gün genç erkekler B kategorisinde ve genç kadinlar B kategorisinde, ayrica yildiz erkekler, yildiz kizlar kategorilerinde yarismalar yapildi. Yarismalarimiz sabah 9.30 dan aksam 18.00 saatleri arasinda yogun katilim ile gerçeklestirildi, Müsabakalar sonucunda dereceye giren sporcularimizin ödülleri ilçe protokolü tarafindan takdim edildi” dedi.

Kaynak: İHA