Valerien Ismael Açiklamasi 'Besiktas'ta Oynamanin Ne Anlama Geldigini Bilen Futbolcularla Oynayacagiz'

Besiktas Teknik Direktörü Valerien Ismael, sözlesmesi sona eren futbolcularla alakali yaptigi açiklamada, siyah-beyazlilarda oynamanin ne anlama geldigini bilen futbolcularla yola devam edeceklerini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 38. ve son haftasinda Besiktas evinde Konyaspor ile 1-1 berabere kaldi. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda konusan Besiktas Teknik Direktörü Valerien Ismael, zor bir maç oldugunu ifade ederek, “Özellikle 11’e baktigimizda kullandigimiz 6 oyuncuyu kullanmadik, daha genç oyunculari degerlendirdik. Sezonun son maçinda galip gelmeyi istedik. Rakipler buraya geldigi zaman biraz fazla yerde zaman geçiriyorlar, hakemler de buna müsaade ediyor. Oyuna tekrardan ortak olduk. Tutkulu bir oyun oynadik. Geri dönüsü yapabilmek için en iyi oyuncularimiza ihtiyaç duyuyorduk. Ben takimi yine de tebrik ediyorum sonuna kadar savastiklari için. Bunlarin sonucunda 1 gol attik ve 1 puan aldik. Toparlayacagiz, çok iyi bir sezon basi geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.



“Besiktas’ta oynamanin ne anlama geldigini bilen futbolcularla oynayacagiz”

Takimin durumuna deginen Ismael, “Erken gelmemiz bu noktada biraz önemliydi kadroyu ve ligi tanimak anlaminda. Sert bir baslangiç yaptik Trabzon deplasmaninda. Buralari iyi geçtik. Geçen hafta sezon özeti gibiydi, sakatliklar ve fiziksel problemler olsun. Maça iyi baslayip iyi bitirmek için bu hususlara sahip olmamiz gerekiyor. 8 maçta 3, 4 kirmizi kart var. Biz zaman zaman 9 kisi kaldik, disiplin konusu ana odagimiz olacak. Gün ve gün mantalite üzerine çalistik. Herkes birbiri için mücadele ediyor. Kalite farki üretecegimiz nokta ve bunu da daha da iyilestirmeye çalisacagiz. Besiktas’ta oynamanin ne anlama gelen oyuncularla oynayacagiz” ifadelerini kullandi.



“Yönetimle sözlesmeler konusunda görüstük”

Takimda sözlesmesi biten oyuncular ile ilgili görüslerini belirten Valerien Ismael, “Yeni sezon içinde çok çalisiyoruz. Devam edecek oyuncular üzerinde çalisiyoruz. Dün baskan ve Ceyhun Bey’le toplanti gerçeklestirdik, kararlarimizi bildirdik. Yönetim bizim kararlarimizi biliyor. Onlarinda verecegi kararlar olacaktir. Biraz beklememiz gerekebilir görüsmelerden dolayi. Kulüp en dogru hamleyi yapacaktir. Atiba da ayni durumda, o da ayni süreci yasiyor, o konuyla ilgilide karar alinacaktir. Mevkiler özelinde ihtiyaçlarimiz netlestigi zaman, kalanlar belli oldugunda daha net görüntü çikacak. Bu sezon çok genis kadromuz yok. Sezonu bu kadroyla bitirdik ama ihtiyaç anlaminda rakam veremem. Özellikle kilit mevkilerdeki ihtiyaçlarimizi belirleyip kalanlarda olursa bundan sonra diger asamaya geçecegiz. Öncelikle en kilit mevkideki oyunculari tespit etmemiz gerek. Sörloth konusunda yorum yapamam, isim vermek istemiyorum. Çalismalarimiz var transferlerle alakali. Pozisyona uyan, mantaliteye uyan oyunculardan bahsettim. Öncelikle bize yardimci olmasi için Kenan’i beke koyduk. Iyi de oynadi. Sag tarafa bir transfer bizim önceligimiz degil. Kenan ve Rosier ile orayi götürebiliriz” diye konustu.

Kaynak: İHA