Spor Tirmanis 2022 Balkan Sampiyonasi Efeler'de Basladi

Efeler Belediyesi ile Türkiye Dagcilik Federasyonu is birligi ile düzenlenen ’Spor Tirmanis 2022 Balkan Sampiyona’si basladi.



21-22 Mayis tarihlerinde küçükler ve gençler kategorisinde, lider ve hiz branslarinda, Balkan ülkelerinden sporcularin birbirleriyle mücadele edecegi Spor Tirmanis 2022 Balkan Sampiyonasi Efeler’de düzenlenen yürüyüsle basladi.

Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, Türkiye Dagcilik Federasyonu Baskani Ersan Basar, Spor Tirmanis Türk Milli Takimi, sampiyona için Efeler’e gelen yabanci sporcular, antrenörler ile Adnan Menderes Bulvari’ndan, yarislara ev sahipligi yapan olimpik tirmanma duvarinin bulundugu Pinarbasi Mesire Alani’na yürüdü. Türk bayraklari, müzikler ve marslar esliginde devam eden yürüyüs renkli görüntülere sahne olurken, Baskan Atay, yürüyüs sirasinda karsilastigi esnaflarla da selamlasip, hayirli isler diledi, kendilerini Balkan Sampiyonasi’na davet etti.

Spor Tirmanis 2022 Balkan Sampiyonasi’nin açilisi, yürüyüsün ardindan Baskan Atay tarafindan ilçeye kazandirilan, olimpik standartlara uygun Türkiye’deki ilk ve tek açik hava tirmanma duvari önünde coskulu bir törenle gerçeklesti. Törene, Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, Türkiye Dagcilik Federasyonu Baskani Prof. Dr. Ersan Basar, federasyon yetkilileri, Gençlik ve Spor Aydin Il Müdürü Cenap Fillikçioglu, Efeler Belediye Meclis Üyeleri, Efeler’deki Sivil Toplum Kuruluslari’nin ve meslek odalarinin temsilcileri ve Efelerli sporseverler katildi.



Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin söylenmesi ile baslayan açilis töreninde konusan Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, “Göreve geldigim günden bu yana dünyada ve Türkiye’de en çok bilinen, en çok ilgi duyulan futbolun disinda da spor yapmak isteyen gençlerimize, çocuklarimiza da bir alan açmak istedik. Ege Bölgesi’nde, bu büyüklükte olimpik baska hiçbir tirmanma duvari yok. Bu duvari sporcularimiza kazandirmanin büyük bir mutlulugunu gururunu yasiyorum. Bunu sizler için yaptik sevgili gençler, sizlerin buralarda spor yapma olanagina kavusabilmesi için yaptik. Burada, Türkiye sampiyonasi oldu ve Balkan Sampiyonasi’nin da burada yapilacagiyla ilgili bana söz vermislerdi, bugün onu da gerçeklestiriyoruz. Gelen tüm sporcu arkadaslarima çok tesekkür ederim. Yalniz bu spor dalinda degil, baska spor dallarinda da Efeler ilçesini bir marka sehir yapma konusunda, il müdürümüzün de söyledigi gibi Efeler’i bir spor kenti yapma konusunda kararliyiz. Bütün belediye meclis üyelerimizle birlikte bunu gerçeklestirecegimize yürekten inaniyorum. Tüm sporcularimiza tekrar hos geldiniz diyor ve yarismalarda basarilar diliyorum" dedi.



Türkiye Dagcilik Federasyonu Baskani Prof. Dr. Ersan Basar ise söyle konustu;

“Spor tirmanis, olimpik branslarimizdan bir tanesi, özellikle son dönemlerde Tokyo Olimpiyatlari’yla birlikte gelisme gösteren bir brans. Ülkemizin dört bir yanindan sporcularimiz, Balkan ülkelerinden, Kuzey Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya’dan gelen sporcularimizla birlikte toplam 81 sporcuyla bugün Efeler’de açilan duvarimizda Balkan Sampiyonasi’ni gerçeklestirecegiz. Bu duvarda yapilan sampiyona ülkemizde spor tirmanista bir adim daha ileriye götürecegi açiktir. Bu duvarin yapilmasinda emegi olan basta Efeler Belediyemiz ve Gençlik Spor Il Müdürlügü’müz olmak üzere herkese çok tesekkür ediyorum. Hepinizi saygiyla tekrar selamliyorum. Tüm sporcularimiza basarilar diliyorum, saygi ve selamlarimla tekrar hos geldiniz diyorum.”

Gençlik ve Spor Aydin Il Müdürü Cenap Filikçioglu, Efeler’i sporla anilan bir spor sehri yapmak için çalisacaklarini ifade ederek, “Daglarindan yag, ovalarindan bal akan, gökyüzünün altindaki en güzel yeryüzü olarak adlandirilan Aydin’in, ileride bir de en iyi spor kenti, spor sehri yapmak için çalismalari baslatan sayin Efeler Belediye Baskanimiz ile bizim bakanligimiz, sayin bakanimiz sayesinde insallah Aydin’in sporla anilan spor sehri yapmak için de çalisacagiz. Bu turnuvanin burada olmasi, bu duvarin burada yapilmasi bizim için çok önemli. Efeler Belediye Baskani’miza çok tesekkür ediyoruz. Federasyon baskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Tüm sporcularimiza basarilar diliyorum. Balkan Sampiyonasi insallah Aydin’da hayirli olur ve tüm sporcularimiz saglikli bir sekilde turnuvayi tamamlarlar" diye konustu.

Kaynak: İHA