Riza Çalimbay Açiklamasi 'Tek Hedefimiz Final Maçini Kazanmak'

Kayserispor’u sahasinda 2-1 yenen DG Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay maçin ardindan, kupa finaline odaklandiklarini belirterek, “Tüm hedefimiz kupaydi. Onda da istedigimiz yere geldik, final oynayacagiz. Tek hedefimiz final maçini kazanmak” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in son haftasinda Kayserispor’u konuk eden ve sahadan 2-1 galibiyetle ayrilarak bu sezonki 14. galibiyeti alan Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi.

Karsilasmayi degerlendirerek sözlerine baslayan deneyimli teknik adam, “Mücadele bizim açimizdan gayet iyi geçti. Hemen hemen her oyuncumuzu oynattik. Böyle bir rotasyona girmemiz gerekiyordu çünkü 5 gün sonra maçimiz var. En ufak sakatligin bile hemen iyilesme sansi yok. Bu nedenle U-19’dan aldigimiz genç arkadaslarimiza sans verdik. Maçin basindan sonuna kadar hepsi de çok iyi oynadilar. Maçi da iyi bir sekilde kazandik” dedi.



“Insallah yine Avrupa’ya gidecegiz”

Çalimbay, Ziraat Türkiye Kupasi’nda hedeflerinin kupayi kazanmak oldugunu belirterek, “Her iki takimin zaten kafasinda persembe günü oynanacak maç var. Onlar da rotasyon yapti, biz de. Ama onlarin takimi daha tecrübeli oyunculardan kuruluydu. Sadece bu maç için degil, tüm sezon için ben takimimdan memnunum. Çünkü biz ligi en erken açan takimiz. Herkes tatildeyken biz maç yaptik. Avrupa kupasi ve lig maçlari oynadik. Bu nedenle zaman zaman sikintilar ve sakatliklar da oldu ama hiç birakmadik. Bir hedefimiz olmasi gerekiyordu. Iki sezondur takimimizi Avrupa’ya götürdüm. Bu sezonda insallah kupayi alirsak yine Avrupa’ya gidecegiz. Bu nedenle tüm oyuncularima tesekkür ediyorum. Daha iyi yerde bitirebilirdik. Ama tüm hedefimiz kupaydi. Ondada istedigimiz yere geldik, final oynayacagiz. Tek hedefimiz final maçini kazanmak” diye konustu.



“Bizim için çok daha önemli”

Deneyimli çalistirici, Kayseri maçinin dostluk içerisinde geçecegini de vurgulayarak, “Eski seyler artik kurcalanmadan bugüne bakip dostça kardesçe oynamamiz gerekiyor. Iki tane Anadolu takimi var. Bu hem bizim hem de Kayserispor için gurur verici bir durum. 133 takim bu yarisa girdi. Tüm takimlar gitti ve iki takim kaldi. Belki de bizim on mislimiz para harcayan takimlar var. Onlar olamiyorlar ama küçük bir bütçe ile kadro darligina ragmen o takimlarin arasindan siyrilip su anda final oynuyoruz. Bu bizim için gurur verici bir durum. Maçimiz dostluk ve kardeslik içerisinde geçecek ve hakikaten kazanacagiz. Bu bizim için önemli. Tarihimizde ne final nede kupa var. Bu nedenle bizim için daha önemli. Kazanmak için kapasitemizin üzerine çikacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA