Nefes Kesen Mücadelede Kazanan Çikmadi

Avrupa Konferans 2. Ligi Güney Grup’ta mücadele eden 15’li Ragbi Büyük Erkek Milli Takimi, Bosna Hersek ile 19-19 berabere kaldi.

Avrupa Konferans 2. Ligi Güney Grup’ta mücadele eden 15’li Ragbi Büyük Erkek Milli Takimi Edirne 25 Kasim Stadyumu’nda Bosna Hersek karsi karsiya geldi. Nefes kesen mücadele 19–19 esitlikle bitti.

Sporseverler ve Edirne Valisi Hüseyin Kürsat Kirbiyik maçi tribünden izledi.

Ragbi Milli Takimi Teknik Direktörü Cherokee Sylvain Ngue maç sonucunda açiklamada bulundu.

Zayif yönlerini bildiklerini belirten Ngue, “Öncelikle Edirne halkina tesekkür ediyorum. Buraya geldikleri için. En iyi oyunumuzu oyamaya çalistik. Yeni oyuncularimiz savasti. Ama bugün için yeterli degildi. Maalesef maçi kaybettik, iyi oynadik ama maalesef maçi kazanamadik. Bunun için çok üzgünüz fakat bu bir oyun. Zayif yönlerimizi biliyoruz. Eve gidecegiz ve güçlenerek geri gelecegiz. Takimin teknik sorumluluklarini üstleniyorum. Bundan sonra Gelisim Ligi’nde mücadelemizi verecegiz” dedi.

Ragbi Milli Takim Kaptani Yasin Bakar Edirne halkinin ragbiyi bildigini belirterek gelen izleyicilere tesekkür etti. Müsabakada emegi geçen herekse tesekkür eden Baskan Vekili Bülent Güler, “Gerçekten çok güzel agirlandik. Bu faaliyette bizi yalniz birakmadiklari için emegi geçen herkese tesekkür ederiz. Ufak hatalar nedeniyle maç berabere bitti. Tüm oyunculari ve teknik heyeti tebrik ederim. Bundan sonraki süreçte de bu çikis olarak ta düsündügümüz oyunumuzu da devam ettirecegiz. Karsi rakibi de kutluyorum. En önemlisi sakatlik olmadi. Artik bundan sonraki sürçte daha çok çalisip hedefimize kosacagiz” seklinde konustu.

Ingiltere’den ragbi maçini izlemeye gelen Okan Gülsen ragbinin Türkiye’ye çok yarari olacagini vurgulayarak, “Türkiye’de ragbinin gelismesi hepimiz için çok iyi olacak. Güres ile futbolu birlestiren spor dali. Yabanci ülkelerde özellikle Avrupa da bu çok yaygin. Ingiltere’de birçok takim bu spor daliyla savasiyorlar, yarisiyorlar. Bu spor dalinin gelismesi Türkiye’de çok yararli olacak” ifadelerini kullandi.

Ragbi Milli Takimi’nda mücadele eden oglunu türbinlerde izleyen Funda Gülsen, “Oglumu desteklemek için geldik. Edirneli vatandaslara tesekkür ederiz. Mutluyuz” dedi.

Kaynak: İHA