Mustafa Er'den Sert Açiklama

Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er, "Artik ben de konusacagim. Mesela geçen sene biz oyunculari sofben ile dus aldirdik. Kulüp harabe hale gelmis. Yemek yok. Firinda tavuk, patates. Hocalar 2 saat dus sirasi bekledi. Ama o dönemki baskan salter bende istedigim zaman açarim istedigim zaman kapatirim diyecek kadar alçaldi" dedi.

TFF 1. Lig’in son karsilasmasinda sahasinda Menemenspor’u yenen Bursaspor, sezonu küme düserek noktaladi. Maçin ardindan açiklamalarda bulunan Bursaspor teknik direktörü Mustafa Er, “Öncelikle çok üzgünüz. Buraya çikmak ve oynamak çok zordu. Ciddi anlamda mahcubiyetimiz ve üzüntümüz vardi. Bu maçi oynamaliydik. Sezon boyunca görev alan yabanci ve as oyuncularimizin hiç biri yoktu. Bandirmaspor maçi sonrasi hiç gelmeyenler oldu. Izin isteyenler oldu ancak kulüp izin vermedi. Idmana çikmayan ve maça gelmeyenlerle ilgili tutanak da tutuldu ancak sonuç ortada. Bugün burada herkesin olmasi ve küme düsme mahcubiyetini yasamasi gerekiyordu. En azindan ben bu sezonki son görevimi yerine getirdim. Bütün oyunculara tesekkür ediyorum. Aslinda söylenecek çok söz yok. Camiadan çok özür diliyoruz. Biz teknik heyet olarak elimizden gelen her seyi yaptik. Kabul edemedigim seylerden biri Bandirmaspor maçi oldu. Saha içindeki isteksizlik ve ruhsuzlugu kabul edemiyorum” dedi.

Teknik direktörü Mustafa Er sitemlerini söyle sürdürdü:

"Tam 7 gün oldu. 10 kere falan maçi izledim. Kimsenin böyle oynamaya hakki yok. Rakipten daha çok sut atip daha çok rakip ceza sahasina girmisiz ancak Bandirmaspor’un her geldigi gol oldu. Bu kadar bireysel hatanin oldugu yerde çözüm üretemiyorsunuz. O gün performansimiz gerçekten çok düsüktü. O maçin sinirini halen yasiyorum. Bir sehrin kaderini etkileyen maçta böyle oynanmaz. Yine de 44 puan yaptik. Herkes 41-42 puan baraj olur diyordu, hadi maksimum 43 diyorduk ancak 44 puanla düstük. Inanilmaz seyler oldu. 6-7 maç kazanamayanlar 3-4 maç üst üste kazandi. Çok zor deplasmanlardan galibiyetlerle ayrildilar."

"Devam edip etmeme konusunda kimseyle görüsmedim. Bu hafta toplantilar olacaktir. Karar ondan sonra verilecektir. Son 10 maçta 19 puan topladik. Herkesin maksimum 43 dedigi ortamda biz 44 puan alip 1.9 puan ortalamasi yaptik. Benim için hep egolu diyorlar. Hafta içi bir basin toplantisi düzenleyecegim. Ben görev yaptigim her dönem sadece kulübün menfaatini düsündügüm için sustum. Artik ben de konusacagim. Mesela geçen sene biz oyunculari sofben ile dus aldirdik. Kulüp harabe hale gelmis. Yemek yok. Firinda tavuk, firinda patetes. Hocalar 2 saat dus sirasi bekledi. Ama o dönemki baskan salter bende istedigim zaman açarim istedigim zaman kapatirim diyecek kadar alçaldi” diyerek serzenislerini sürdüren Er, “Benim bu sene ile ilgili en büyük pismanligim Bifouma oldu. Bifouma’yi takima sokmamam gerekiyordu. Onu sokarak Pedro’yu da kaybettik. Oyuncu ahlaksiz olmayacak. Kesle takim içine sokmasaydim. Düstügümüz gece bile program yapacak bile ahlaksiz bir oyuncu. Yine söylüyorum Bandirmaspor maçini kabul edemiyorum. Buraya gelip maça çikmamalarini kabul edemiyorum. Ben burada kaçmiyorum. Vicdanen çok rahatim. Çok üzgünüm. Herkes birbirini suçluyor. Sosyal medya çok igrenç bir duruma geldi. Herkese fake hesaplardan iftira atiliyor. Dedigim gibi basin toplantisi yapacagim ve her seyi anlatacagim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA