Kocaelispor- Adanaspor Maçinin Ardindan

Spor Toto 1. Lig’de alt lige düsmesi kesinlesen Kocaelispor’un Adanaspor ile oynadigi son hafta maçinin ardindan teknik adamlar maçi ve sezonu degerlendirdi

Spor Toto 1. Lig’de bitime iki hafta kala ligden düsmesi kesinlesen Kocaelispor, sezonun son haftasinda Adanaspor’u agirladi. Gençleri ve yerli oyunculariyla maça çikan Kocaelispor maçtan 4-1 galip ayrildi. Yönetimin büyük tepki gördügü maçin ardindan oyunu ve sezonu degerlendiren Kocaelispor Teknik Direktörü Firat Gül, "Maçla ilgili çok fazla degerlendirme yapacak durumda degiliz. Ama isin sevindirici yani var; hafta içinde profesyonel yaptigimiz 2 oyuncumuz ve sezon içinde profesyonel olan üç oyuncumuz ve A takim kadrosunda olan, forma sansi bulamayan iki oyuncumuzu bugün kullandik. Iyi sinyaller verdiler Kocaelispor’un gelecegine dair. Bu sevindirici. Oyunsal anlamda çok fazla degerlendirme yapmak istemiyorum ama oyuncularin gayreti gayet iyiydi. Hafta içi antrenmanlarda yaptiklarimizi hücumda ve savunmada yapmaya çalistilar. En azindan gayret gösterdiler. Birçogunu da gerçeklestirdiler. Dört gollü güzel bir galibiyet oldu. Galibiyetin çok fazla anlami olmasa da gençler ve Kocaelispor adina iyi oldu" seklinde konustu.



"Detaylar maçin sonucunu belirledi"

Deneyimli çalistirici, "Maçin atmosferi ve rakibin konsantrasyonunun asagida olmasi ve bizim de gayretimizin yüksek, heyecanimizin ve coskumuzun yüksek olmasi skoru bizim lehimize çevirdi. Bu detaylar maçin sonucunu belirledi. Daha gergin, atmosferi yüksek final havasinda oynadigimiz maçlarda gençler böyle performans veremeyebilirdi. O anlamda degerlendirmek lazim. Ilk etapta 4 oyuncuyu direkt kullandik, daha sonra oyun içinde hamlelerle hepsini sahaya attik. Ama söyle bir sey var; genç oyunculari dogru zamanda, dogru yerde kullanmak lazim. Oyuncuyu hazir olmadan, atmosferi yüksek maçta kullandiginiz zaman gelecegine dair travmalar yasatabilirsiniz. Daha önceki takimlarimda ve yardimci antrenörlük dönemlerimde de genç oyuncularla yakindan ilgilendim. O yüzden geçen oyunculari dogru zamanda, dogru sartta kullanmak lazim. Oyuncuyu kazanayim derken bir anda kaybedebilirsiniz. Çünkü onlarin çizgileri çok hassas” diye konustu.



"Kocaelispor düstügü yerden kalkmasini bilir"

Sadece kendi dönemiyle ilgili yorum yapabilecegini söyleyen Gül, "Genel sezonu degerlendiremem. Olmadigim yer ve yasamadigim dönemle ilgili konusmam dogru olmaz. Kendi dönemimle ilgili; Eyüpspor ile puan ortalamamiz ayni. Dogal olarak 7 haftalik süreci ligin tamamina yaysak play-off ortalamasiyla oynamisiz. Sonuç itibariyle hiçbir sey degismeyecek. Kocaelispor büyük bir camia. Düstügü yerden kalkmasini bilir. Benimle veya baskasiyla. Fark etmez. Bu maçla ligi bitirdik. Gelirken baskanimiz Engin Koyun ile anlastim. Maçtan sonra görüme yapacagim ve yol haritamizi çizecegiz. Bu camialar, güçlü camialar. Atakta durmasini bilen camialardir. Kocaelispor bunu daha önce gösterdi, bundan sonra da gösterecektir” açiklamasini yapti.

Sait Karafirtinalar: “Prestij maçiydi. Kaybettigimiz için üzgünüz”

Adanaspor Teknik Direktörü Sait Karafirtinalar ise "Biz iki hafta önce ligi bitirdik. Formaliteden öte maç degildi bizim için. Neticede prestij maçiydi. Kazanamadigimiz için üzgünüz. Ligde kaldigimiz için de sevinçliyiz. Bizim için zor sezondu. Kolay olmadi. Inisli-çikili grafik çizdik. Sezon içinde çok eksiklerimiz oldu. Bu süreçte bize destek olan taraftarimiza, baskanimiza ve tüm Adana halkina tesekkür ediyoruz. Insallah daha iyi sartlar ve daha iyi yerlerde Adanaspor’u görmek istiyoruz. Bu sene de 4 takimin düstügü sezonda ligde kalmak da basari. Iki maç daha kazanabilseydik belki play-off bile oynardik. O kalitemiz vardi. Ama santraforumuzu, kalecimizi, orta sahamizi, 8 oyuncumuzu kaybettik. Neticede gelinen nokta burasi. Bugün için de kaybettik. Rakibimize de saygi duyuyoruz. Insallah tekrar bu lige geri gelirler. Her ki takimi da mücadele için tebrik ediyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA