Ismail Kartal Açiklamasi 'Bundan Sonra Karar Baskanimiz Ve Yöneticilerimizin'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, "Bundan sonra karar baskanimizin ve yöneticilerimizindir. Ilk gün ne söyledim Fenerbahçem için hayirlisi ne ise olsun bizim için hayirlisi ne ise o olacak" dedi.

Süper Lig’in son haftasinda deplasmanda Yeni Malatyaspor’u farkli maglup eden Fenerbahçe’de maç sonu basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Teknik Direktör Ismail Kartal, Yeni Malatyaspor’un durumunun ortada oldugunu ifade ederek, "Insallah çok daha güzel bir sekilde toparlanip Süper Lig’e çikarlar. Çünkü çok güzel bir sehir Malatya sehri, hocalariyla konustum. Çok sikintili bir süreçten geçiyorlar, Allah yardimcilari olsun. Sonuçta biz bugün farkli kazandik rakip de 10 kisi kalinca biraz daha isimiz kolaylasti. Kazanmak için gelmistik farkli bir galibiyetle kazandigimiz için mutluyuz, oyuncularimi tebrik ediyorum" seklinde konustu.



"Bütün hayalim camiayi birlestirmek"

Süper Lig’de sezonun sona ermesi nedeniyle tüm ekip arkadaslarina tesekkür eden Kartal, “Samandira’da bize hizmet eden personele, futbolcularima, ekibime, yönetimime ve taraftarlarima çok tesekkür ediyorum. Sezon ortasinda göreve geldigimde ne söylediysem, ne mesaj verdiysem o mesajlarimi gayet iyi aldilar. Onlar bize destek verdiler, verdikleri enerjiyle biz de onlara çok güzel bir reaksiyon gösterdik. Benim bütün hayalim camiayi birlestirmek, o tribünlerin dolu olarak taraftariyla coskulu bir futbol bir karakter koyan Fenerbahçe ruhunu tekrar ortaya çikartan bir takim olusturmakti. Ben ne söylediysem söylediklerimin hepsini gerçeklestirdigimi düsünüyorum. O gün neredeysem bugün de ayni noktadayim. Bunun için taraftarlarimi asla unutmayacagim. Futbolcularim bugüne kadar birbirimize olan saygiyla, birbirimize olan inancimizla biz bunlari basardik, bunlarin hepsinin üstesinden geldik. Onun için bu seviyedeki en büyük pay sahibi oyuncularimindir. Oyuncularimi tebrik ediyorum, tesekkür ediyorum. Taraftarlarimizin da bize verdigi enerjiyle her zaman onlari mahcup etmedik, onlari mutlu etmek için biz de elimizden geleni yapmaya çalistik ve yaptigimizi düsünüyorum" diye konustu.



"Baskanimizla yöneticilerimizle görüsmedik"

Sezonun sona ermesiyle birlikte bundan sonraki süreçle ilgili de sorulan soruya cevap veren Teknik Direktör Kartal, “Ilk gün neredeysem bugün de ayni yerdeyim onun için bundan sonraki süreçte ne olup ne bitecegini bilmiyorum. Dedigim gibi baskanimiza, yöneticilerimize de Fenerbahçeme de hayirlisi ne ise o olsun. Benim için de hayirlisi ne ise o olacak. Su ana kadar baskanimizla, yöneticilerimizle görüsmedik. Herhalde bugünden sonra Istanbul’da bir görüsmemiz olacak. Ben de zaten sezonun planlamasiyla ilgili hazirladigim raporlari baskanima yöneticilerime sunacagim" yanitini verdi. Ellerinden gelen her seyi yaptiklarini düsündüklerini de belirten Kartal, "Fenerbahçe için Sampiyonlar liginde, yeni sezonda her sey güzel olsun, hayirlisi olsun. Benim için de Fenerbahçe için de en güzeli olsun" ifadelerine yer verdi.

"Karar baskanimizin ve yöneticilerimizin"

Bir basin mensubunun “Bundan sonrasi için düsünceniz nedir” sorusuna ise Kartal su cevabi verdi:

“Su an herhangi bir düsüncem yok. Bir de söyledigim gibi su an ikinci yarinin lideri sampiyonu Fenerbahçe. Ikinci yarida en çok gol atan takim açik ara yine Fenerbahçe. Bu gurur futbolcularimla bize yeter. Camiamiza, taraftarlarimiza yeter, biz bunlarin hepsini çok sükür gerçeklestirdik. Bundan sonra karar baskanimizin ve yöneticilerimizindir. Ilk gün ne söyledim Fenerbahçem için hayirlisi ne ise olsun bizim için hayirlisi ne ise o olacak" diye konustu.

Sezon boyunca yaptiklarinin ortada oldugunu da ifade eden Kartal, açiklamasini söyle sürdürdü:

"Yapilanlar ortada. Daha fazlasi ne olabilirdi. Açikçasi ben de merak ediyorum. Kupadan elendik, tamam elendik ama nasil elendik. Isin o tarafina bakmak lazim. Açik ara çok farkli kazanacagimiz maç verilmeyen iki penalti. Lüzumsuz bir verilen faul, sansiz yedigimiz bir gol. Kaybettigimiz bir maç var, nasil kaybettik berabere kaldigimiz 3-4 tane maç var, onlari da bütün kamuoyu degerlendirecek. Takdir edecek, mademki burada açik net bir sekilde konusuyoruz. Bu maçlara da bakilacak, acaba kazanmayi, oyununun galibi kimdi. Fenerbahçe miydi onlar da bakilacak. Su an gelinen noktaya da insanlar bakacak, herkes degerlendirmesini buna göre yapacak. Herkes buna göre düsünecek. Objektif iyiyse iyi, kötüyse kötü bu kadar. Yapilanlar ortada, kaybettiklerimiz nasil kaybedildigi de ortada."

Kaynak: İHA