Ilhan Palut Açiklamasi 'Abdülkerim Bardakçi'nin Kesinlikle Takimda Kalmasini Istedim'

Konyaspor Teknik Direktörü Ilhan Palut, adi Besiktas ile transfer konusunda anilan futbolcusu Abdülkerim Bardakçi’nin kesinlikle önümüzdeki sezon için takimda kalmasi gerektigini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 38. ve son haftasinda Konyaspor deplasmanda Besiktas ile 1-1 berabere kaldi. Maçin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü Ilhan Palut, kendileri adina güzel geçen bir sezon oldugunu söyleyerek, "Geçen hafta itibariyla ligdeki konumumuz 3. olarak netlesti Konferans Ligi’ne gidecegiz. Sampiyonlar Ligi için çok matematiksel durumlarda vardi. Son maç her ne kadar siralama, puan kaygimiz olmasa da buraya güzel sezon finali yapmaya, tekrar Konyaspor’un futbolunu böyle bir platformda göstermeye geldik. Oyuncular gerçekten çok iyi mücadele etti ve ciddiyetlerini korudu. Skor avantajini ele aldik ama onun disinda maçi bitirecek çok net pozisyonlari degerlendiremedik. 1-0 Besiktas’i oyunda tuttu. Son 15 dakika baski dozajini arttirlar ve korner golüyle beraberligi yakaladilar. Gönül isterdi ki kazanarak bitirelim. Ama bu skorda son maç adina, oyun adina bizim için iyi oldu" seklinde konustu.



"Oyuncu grubunu korumak istiyorum"

Sezon boyunca 38 maç oynadiklarini söyleyen Palut, "Bugün çok kötü oynadik ama bu oyuncunun bireysel performansiyla kazandik dedigimiz maçimiz yok. Tamamen takim oyununa yönelik oynadik. Türkiye Kupasi, çok zor bir lig ve bunun üstüne 3 ön eleme içeren insallah geçersek Konferans Ligi var. Burada ilk temennim yaklasik 1 seneyi askin bir süredir çalistigimiz, onlarin ne yapacagimi bildigim oyuncu grubunu korumak istiyorum. Futbol bir ekonomi, oyuncularinda kariyerleri var. Bu benim teknik temennim. Bunun yaninda bizi sonuca götürebilecek, sahada takimin kalitesini daha yukari çikaracak oyuncularla da ekonomimiz el verdigi dogrultuda transfer çalismalari yapacagiz. Yönetimle geçen haftadan beri görüsmelerini yapiyoruz. Insallah iyi oyuncularla destekleyerek o platformlarda güzel is yapariz" ifadelerini kullandi.

"Abdülkerim Bardakçi ile 1 sene daha çalismak isterim"

Abdülkerim Bardakçi’nin transfer konusuna deginen Ilhan Palut, "Ben sadece teknik anlamda düsünüyorum. Iç transfer raporu verdiginde Abdülkerim Bardakçi kesin kalmali raporunu düstüm. Bu teknik rapor. Futbolun bir ekonomik boyutu var. Oyuncunun ne istedigi önemli. Bütün bu bilesenler çok önemli. Ben Abdülkerim ile 1 sene daha çalismak isterim. Önümüzdeki zor sezonda takimimiza katki versin isterim. Gider gitmez ben bilmiyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA