Edirne'de Motokros Heyecani

Edirne’de 3 etapta düzenlenen Avrupa Gençler Motokros Sampiyonasi, Dogru Avrupa Motokros Sampiyonasi ve Türkiye LIQUI MOLY Motokros Sampiyonasinda Sakir Senkalayci Türkiye bayragini dalgalandirmayi hedefliyor.

Edirne’nin Musabeyli Köyünde Motor Sporlari Kamp ve Karavan Merkezi’nde düzenlenen sampiyona idari ve teknik kontroller, jüri toplantisini ardindan MX, MX1, MX2 (Junior), MX125, MXSenior, Veteran, 50cc, 65cc, 85 cc kategorilerinde düzenlenecek yarislar, antrenman ve siralama turlariyla basladi.

Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Makedon, Romanya, Moldova’dan 58’i yabanci toplam 152 sporcunun mücadele edecegi sampiyonada Sakir Senkalayci birincilik için mücadele edecegini belirtti.

Türk bayragini dalgalandirmak için yarista mücadele edecegini belirten Türkiye Motokros Sampiyonu Sakir Senkalayci, “Edirne’deyiz Türkiye ve Avrupa Motokros Sampiyonasi’nin 3’üncü ayagi yapilacak. Yepyeni bir pist mükemmel bir organizasyon var. Edirne’nin de buna ihtiyaç vardi ve yapildi. Hem valimiz hem de Türkiye Motosiklet Federasyonumuza ülkemiz adina tesekkür ediyorum. Mükemmel bir yer hazirlanmis. Tüm Avrupa yarislari burada oluyor. Romanya basta olmak üzere Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan ve daha bir çok ülkeden sporcular buradalar. Çok kalabalik bir yarisçi sayisi var. Bugün birinci etaplar kosuldu. Türkiye’de belirli bir üstünlük elde ettim. Avrupa’da da motosiklet de ufak bir problem oldu ondan dolayi besincilige geriledim ama yarin çok daha güzel bir mücadele olacak. Türk bayragini dalgalandirmak için insallah birinciligi hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA