Cihat Arslan Açiklamasi 'Malatya Tekrar Ayaga Kalkabilecek Bir Potansiyele Sahip'

Süper Lig’e sahasinda 5-0’lik Fenerbahçe maglubiyeti ile veda eden Yeni Malatyaspor’da Teknik Direktör Cihat Arslan, Malatyaspor’un tekrar ayaga kalkabilecek bir potansiyele sahip oldugunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in son haftasinda sahasinda Fenerbahçe’ye 5-0 maglup olan Yeni Malatyaspor’da karsilasma sonu basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Teknik Direktörü Cihat Arslan, artik sözün de ligin de bittigini ifade etti.

Karsilasmayi degerlendiren Arslan, “Baris orda duygularina yenik düstü, kirmizi kart olur olmaz o hakemin karariydi, sonra da Karim Hafez sakatlandi. Tetteh de yoktu zaten. Çok genç bir takimiz, 3 tane bizim için çok önemli olan oyuncu ayni anda yoktu. Maç içerisinde Baris’in kirmizi karti, sag bekimiz yok, Karim Hafez sakatlandi, sol bekimiz yok. Biz bugrayi sag bek, Yigit’i de sol bek yaptik. Fenerbahçe hamle yetenegini kullandi. Giren oyuncular Szalai, Sosa, Valencia. Bizi küçümsemiyorum bizim kardeslerimiz de Burak Efe, Enes, Berat, Mert hep 17-18 yasindaki oyuncular. Tabi ki burada kalite kazandi. Fenerbahçe’nin de hedefi bitmemisti. Fenerbahçe’yi hem sampiyonlar Ligine katilacaklari için hem de Ligi ikinci bitirdikleri için tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Ligin sona ermesi ile hazirladiklari raporu yönetime sunduklarini da belirten Arslan, “Biz çocuklarla sahaya çikalim, bir direnisimiz olsun ama esit sartlarda yarismadik. Bu lige de biraz ayip ettigimizi düsünüyorum. Çok fazla oyuncumuz gitti. 12-13 oyuncu ayni anda gidince çocuklar tecrübe kazandi ama aci bir tecrübe kazandi" seklinde konustu.

Bundan sonra Yeni Malatyaspor’da kongre sürecinin oldugunu da belirten Arslan, “Malatya tekrar ayaga kalkabilecek potansiyele sahip bir sehir. Belediye baskanimizin önderliginde insallah eski güzel günlere dönüs yaparlar” degerlendirmesini yapti.

Kaynak: İHA