Adiyaman'da Bilek Güresi Türkiye Sampiyonasi Yapiliyor

Okullararasi Bilek Güresi (Yildizlar) Türkiye Sampiyonasi Adiyaman’da basladi.

Spor Genel Müdürlügü Okul Sporlari Faaliyetleri Daire Baskanliginin 2021-2022 faaliyet programinda yer alan ve Adiyaman Gençlik ve Spor Il Müdürlügünün ev sahipliginde baslayan Okullararasi Bilek Güresi (Yildizlar) Türkiye Sampiyonasi Yeni Mahalle Spor Salonunda 51 ilden 500 sporcunun katilimiyla basladi.

Yarislarin iki gün sürecegi ögrenildi.

Yeni Mahalle Spor Salonunda baslayan ve iki gün sürecek olan müsabakalar saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan yapilan açilis töreni ile start aldi. 51 ilden 500 sporcusu turnuvada mücadele edecek.

Türkiye Sampiyonasina katilan sporculara basarilar dileyen Gençlik ve Spor Il Müdürü Fikret Keles, “Medeniyetler sehri Adiyaman’da sizleri misafir etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Yüzlerce ören yeri ile adete bir açik hava müzesini andiran Adiyaman’da müsabakalarin disinda buralari da mutlaka gezmenizi ve görmenizi öneririm. Sizler basarili birer sporcu olmanin yani sira ayni zaman da farkli illerde müsabakalara katilan birer tanitim elçisi olarak memleketlerimizin kültürünü ve güzelliklerini gittiginiz yerlerde sevdiklerinize mutlaka anlatin. Umarim iki gün boyunca ilimizde keyifli zaman geçirirsiniz” dedi.

Müsabakalarinin il gününde derece elden sporculara madalya ve basari belgelerini Gençlik ve Spor Il Müdürü Fikret Keles, Il Milli Egitim Müdürü Ramazan Asçi ve Spor Hizmetleri Zeynel Abidin Deneri tarafindan verildi.

Kaynak: İHA