Sennur Demir Açiklamasi '39 Yildir Bu Ani Bekliyordum'

Türkiye’nin ev sahipliginde düzenlenen Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi’nda +81 kiloda mücadele eden Sennur Demir, final maçini kazanarak dünya sampiyonu oldu.

Basaksehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi’nin 11. gününde Sennur Demir, Fasli rakibi Khaija Mardi ile karsilasti. Dengeli geçen maçta ilk raundu Fasli boksör 3-2 aldi. Ikinci raunda iyi baslayan Sennur 4-1 kazanarak son raunda girdi. 3. raundu da 4-1 kazanan milli boksör altin madalyaya ulasti.

Karsilasmanin ardindan sevincini basin mensuplariyla paylasan Sennur Demir, “Sanki 39 yildir bu ani bekliyordum. Terimin son damlasina kadar mücadele ettim. Yillardir bunun hayalini kurdum. Bir sürü sakatliklar geçirdim, birakma evresine geldim. Yasim geç oldugu için birakmami söyleyenler çok oldu. 39 yasindayim, kimlikte yazan yasin önemi yoktur. 34 yasimda dünya üçüncüsü oldum, 36 yasimda dünya ikincisi oldum, 39 yasimda dünya sampiyonu oldum ve bunun aralarinda uluslararasi sampiyonluklar sigdirdim. Emek verenlere ve destekleyenlerden Allah razi olsun. Hiç kimse inandigi seylerden vazgeçmesin. Çok sükür, Allah nasip etti” dedi.



“Basin bizim gözümüz, kulagimiz”

Ayni zaman milli takim kaptani olan Demir, destek verenlere ve basina tesekkür ederek sunlari söyledi:

“Ben milli takim kaptaniyim, benim hiçbir zaman üzülmeye hakkim yok. Kaptanin moralinin bozuk oldugunu görürlerse, takiminin da morali bozuk olur diye hep güldüm, hep arkadaslarima destek oldum. Bartin Amasra’dan gelen taraftarlar oldu. Fenerbahçe taraftarlari muhtesemsiniz. Hocalarima çok tesekkür ediyorum. Bütün Türkiye olarak hak ettik. Basin mensuplari olmazsa bizi kimse bilmez, basin bizim elimiz, kulagimiz, gözümüz. Sizin sayenizde 80 milyon kisi finale çikiyoruz ve 80 milyon seviniyoruz.”

Kaynak: İHA