Riza Çalimbay'dan 'Sözlesme' Açiklamasi!

DG Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, Danisment Ilkokulu’nda düzenlenen söyleside, sezon sonunda bitecek olan sözlesmesiyle ilgili gelen bir soruya, “Yönetimle bazi seyleri konusmamiz lazim. Burada bizim transfere de ihtiyacimiz var, onlari da yapabilirsek ona göre oturup konusacagiz” cevabini verdi.

Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, çocukken egitim gördügü okul olan Danisment Ilkokulu tarafindan düzenlenen söylesi programina konuk oldu. Okulun Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Yolu Danisment’ten Geçenler, Sporla Degisen Hayatlar’ adli söyleside Çalimbay, ögrencilerin merak ettigi sorulari yanitladi.

“Sezon sonu sözlesmeniz bitiyor. Yeniden Sivasspor ile anlasacak misiniz?” seklindeki soruya Riza Çalimbay, “Her sene mukavelemi yeniliyorum, her yerde 1 yillik yapiyorum. Onun için hedef olan yere gidiyorum. Hedef varsa ona göre düsünüp, konusacagiz. Yönetimle bazi seyleri konusmamiz lazim. Burada bizim transfere de ihtiyacimiz var, onlari da yapabilirsek ona göre oturup konusacagiz. Ben hiçbir zaman lig bitmeden veya kupa maçlari bitmeden sözlesme ile ilgili konusmuyorum. Öncelik Sivasspor ile konusuruz, ona göre hareket ederiz” yanitini verdi.

“Sivasspor ve Besiktas benim için çok farkli”

Bir ögrencinin ’Besiktas’tan teklif gelse kabul eder misiniz?’ sorusunu da cevaplandiran Çalimbay, sunlari söyledi:

“Benim bir tane sansim oldu, 2 takimda da çalistim. Besiktas benim futbola basladigim ve biraktigim yer. Benim için önemi var, her seyimi oraya borçluyum. Burasi da benim dogdugum, büyüdügüm yer. Ikisi ile de çalismis olmak benim için muhtesem bir sey. Tarihinde en çok Sivas ile çalismis hoca benim. Her geldigimde de anlimin akiyla çiktim, her seyimi Sivasspor için verdim. Sivassspor’un yeri çok ayri ama Besiktas’in yeri de benim için çok farklidir. Ayrim yapmam mümkün degil, sartlar neyi gösterirse onu yapmaya çalisirim. Sivas’ta belli bir bütçe ile hareket edersin, belli bir yere kadar gelirsin ama Besiktas’ta çok farklidir. 2 takimin ayrimini yapmak dogru olmaz. Besiktas çok farkli, Sivassspor bir Anadolu takimi ama çok iyi bir Anadolu takimi.”

“Kupayi alirsak mükemmel olacak”

Tecrübeli teknik adam, Ziraat Türkiye Kupasi finalinde Kayserispor ile oynayacaklari maça iliskin de, “Üst üste Avrupa’ya giden bir Anadolu takimi. Buradaki bütün hedeflerimizi gerçeklestirdik. Biraz daha transfer ve bütçemiz olsa burada her sey daha farkli olabilir. Tahminimce Türkiye’de 133 tane takim Türkiye Kupasi’na giriyor, 2 tane Anadolu takimi finale çikiyor. Çok büyük bir basaridir. Biz 3 yildir Sivas’i çok güzel yerlere getirdik, kupayi da alirsak mükemmel olmus olacak” diye konustu.

Söylesi sonunda hatira fotografi çektiren Riza Çalimbay, ögrenciler tarafindan yogun ilgi gördü.

Kaynak: İHA