Ögrencisini Dövdügü Iddia Edilen Antrenör Ve Ögrenci Konustu

Diyarbakir’da antrenörü tarafindan tokatlandigi iddia edilen sporcu Irem Pala, babasi Murat Pala, antrenör Orhan Baytekin ve o ana sahit olan ögrencilerden Ahsen Sümbül olanlari anlatti.



Olay, Kayapinar ilçesindeki bir salonda düzenlenen Türkiye Gençler Tekvando il seçmelerinde yasandi. Iddiaya göre, rakibine yenilen Irem Pala, antrenörü Orhan Baytekin tarafindan tokatlandi. Yasanan olay üzerine antrenör Baytekin görevden alindi. Olaya iliskin sporcu Irem Pala, babasi Murat Pala, antrenör Orhan Baytekin ve o ana sahit olan sporculardan Ahsen Sümbül, olayin detaylarini anlatti.

“ORHAN HOCAM HIÇBIR ÖGRENCISINE SIDDET GÖSTERMEZ”

Sporcu Irem Pala, maçtan çiktigini ve o an sok etkisinde oldugunu söyledi.

Hocasina kendisine bir tokat atmasini istedigini aktaran Pala, “Maçin tamamini izleseler nasil bir olay oldugunu anlayacaklar. Antrenörüme tokat atmasini isteyen bendim. Bana tokat atmasaydi sok içerisinde kalacaktim. Maçi kaybettim, stresleydim. Antrenörüme, ‘hocam bana bir tokat atmasaniz kendime gelemem dedim.’ Olayda hiçbir siddet yok. Orhan hocam hiçbir ögrencisine siddet göstermez. Videoda hiçbir sey görüldügü gibi degil. Bugün ben ve arkadaslarim hepimiz antrenörümün yanindayiz. Hiçbir zaman yalniz birakmadik, bugünde yalniz birakmayacagiz. Benim yüzümden isine son verilmesi beni gerçekten çok üzdü” dedi.



“KIZIM 10 SENEDIR HOCASININ YANINDADIR, BU BIR KOMPLODUR”

Irem’in babasi Murat Pala, hocayla hiçbir sorunlarinin olmadigini dile getirdi. Hocayi 10 senedir tanidiklarini kaydeden Pala, “Kizim 10 senedir hocasinin yanindadir, bu bir komplodur. Bu komploya karsi da bende davaciyim. Bu görüntüyü servis eden kisinin özellikle üstünde duracagim. Kizim resit degil, alip görüntülerini servis etmisler. Kizim bana olayi anlatti. ‘Ben o an soktaydim. Orhan hoca bana bir tokat çekti’ dedi, ben istedigimle söyledim.’ Onun için Orhan hocayla bir sorunumuz yok” diye konustu.



‘HOCAM ALLAH RIZASI IÇIN BANA BIR TOKAT AT’

Antrenör Orhan Baytekin ise, kendisi ve tekvando camiasina çok büyük bir linç girisi baslatildigini ifade etti.

Irem ve diger sporculari kizindan hiçbir zaman ayri tutmadigini belirten Baytekin, sözlerini söyle sürdürdü:

“Kizim maça girdigi zaman son 15 saniyesini yayinladilar. Ondan önce kizim maçin ortasinda bana dönüp dedi ki, ‘Hocam ben soktayim. Bana bir tokat at.’ Dedim ki, kizim devam et. Sen iyisin. Daha sonra ensesinden tutum kendinde misin? dedim. ‘Evet’ dedi.

Ama ben soktayim. Hatta bana dedi ki, ‘Hocam Allah rizasi için bana bir tokat at dedi.

’ Bende tokat attim ama gülerek tokat attim. Arkami dönüp gittim. Disari da kizimi öptüm. Benim sporcularim sampiyon oldugu için bu basariyi kiskandilar. Aileler hepsi bekliyor. Biz medyaya çikalim. Bugün valilige çikmaya çalistilar. Il Aile ve Sosyal Politikalara çikmaya çalistilar.”

“BIZLER AILECE GÖRÜSÜYORUZ”

Olayin çok farkli yerlere çarpitildigini söyleyen Baytekin, “Sporcum, Aile ve Sosyal Politikalar sporcusu degil. Benim özel yetistirdigim sporcum. Halk Egitim Merkezi benim isime son verdi. Ayin 26’sinda Mugla’da yapilacak Türkiye Sampiyonasi’na 7 sporcumla katilmam gerekirken su anda maça gidemiyorum. Beraberce biz bu basariyi paylasiyoruz. Beraberce çocuklarimizi yetistirmeye çalisiyoruz. Onlarla her zaman istisare içerisindeyiz. Onlar bizi ziyarete geliyor, idmanlarimizi izliyorlar. Bizler ailece görüsüyoruz. Ama bu kampanya benden önce kizlarimi etkiledi. Çocuklarimi etkiledi. Diyarbakir’i su anda etkiledi” seklinde konustu.



“O VIDEONUN DEVAMI DA VAR. KESINLIKLE KIRPILMIS”

O anin çogu kirpilarak paylasilan bir video oldugunu degerlendiren sporculardan Ahsen Sümbül de, o görüntünün arkasi ve önü oldugunu kaydetti.

Sümbül, “Irem, o an maçin bitmesine son 10-15 saniye kala maçi kaybediyordu ve gerideydi. Onun stresinden kendine vurmaya basladi.

Suurunu kaybetmisti. Çünkü ben orada isiniyordum. Irem’in dibindeydim ve ona taktik veriyordum. Irem söyle yap diye. Irem beni bile duymuyordu. Irem Irem bagiriyordum. Duymasi imkansizdi. Ona ragmen böyleydi. Hoca bir yerde Irem’i tutuyordu. Irem, ‘hocam bana bir tane vurun kendime geleyim.’ Ondan sonra hoca söyle bir vuruyor. Ondan sonra da Irem’i söyle çekip de öpüyor. O videonun devami da var. Kesinlikle kirpilmis. Bilinçli olarak çekilen bir video. Kesinlikle karalamak için yapilan bir komplo. Ailelerimiz bilinçsiz insanlar degiller. Böyle bir sey olsaydi bizi göndermezdi” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İHA