Nwakaeme Açiklamasi 'Burada Mutluyum Ve Kalmak Istiyorum'

Trabzonspor’un Nijeryali oyuncusu Anthony Nwakaeme, bordo-mavili takimda mutlu oldugunu ve kalmak istedigini belirterek, "Görüsmeler Trabzonspor, ben ve baskan arasinda devam ediyor. Parayi sorun edecek en son insanim. Sevgi ve sayginin paradan çok daha önemli oldugunu biliyorum" dedi.

Romanya’nin Petrolul Ploiesti ve Üniversitatea Cluj, Israil’in Hapoel Raanana ve Papoel Beer Sheva takimlarinda forma giydikten sonra 2018 yilinda Trabzonspor’a transfer olan Nwakaeme, bordo-mavili kulüpte 4. sezonunu tamamliyor. Geçtigimiz aylarda Trabzon’a heykeli dikilen ve bu sezon ise Karadeniz ekibinde attigi 12 golle en parlak dönemini yasayan Nijeryali futbolcu, sampiyonluk sürecini ve takimdaki gelecegi hakkinda Ihlas Haber Ajansi’na özel açiklamalarda bulundu.

"Asla tesadüf eseri gelen bir sampiyonluk degil çünkü bunun ugruna çok savastik"

Sampiyonlugu hak ettiklerini aktararak sözlerine baslayan Nwakaeme, "Bu sehir, bu insanlar ve taraftar gruplari futbolun direkt içinde, Trabzonspor’u içlerinde hisseden insanlar. Trabzonspor’u ne kadar sevdiklerini ve Trabzonspor’un ne kadar kazanmasini istediklerini biliyoruz. Kaybettigimiz maçlarda dahi kazanabilmemiz için ellerinden gelen her seyi yapmaya çalisiyorlar. Biz de bu sene sampiyon olarak bu mutlulugu onlara vermis olduk. Sampiyonluk asla tesadüf eseri gelen bir sampiyonluk degil çünkü bunun ugruna çok savastik. Bu sampiyonlugu gerçekten hak ettik" ifadelerini kullandi.

"Konyaspor maçi kirilma maçimizdi"

"Aslinda her kazandiginiz maçtan sonra, ’Bu is bitti demek, sampiyon olduk demek’ çok kolay degildir" diyen Nwakaeme, "Böyle bir maç söylememi isterseniz içerde oynadigimiz Konyaspor maçi. O maça çikarken biz ilk siradaydik ve Konyaspor ikinci durumdaydi. Bizle beraber kupa mücadelesi veren ekipti. O maçi kazandiktan sonra ben gerçekten sampiyon olabilecegimizi inanmistim. Çünkü bizim açimizdan çok önemli bir müsabakaydi" seklinde konustu.



"2018’deki Nwakaeme ile 2022’deki Nwakaeme arasinda çok büyük bir fark var"

2018 yilinda Trabzonspor’a gelen Nwakaeme ile simdiki arasinda çok büyük bir fark oldugunu da belirten tecrübeli oyuncu, "Çok sey gördüm, çok sey ögrendim, çok seyi de tecrübe edinme firsatim oldu. 2018 yilindaki benle su an yaninizda duran 2022’de benle büyük bir fark var. Burada çok sey ögrendim" diye konustu.



"Futbol için dogmus biri oldugumu düsünüyorum"

Isine odakli bir insan oldugunu dile getiren Nwakaeme, "Sezon devam ederken çok düz yasamaya çalisiyorum. Çünkü genelde evden antrenmanlara, antrenmanlardan sonrada eve gitmeyi tercih ediyorum. Bu is için dogdugumu düsünüyorum ve bu isi de en iyi sekilde yapmaya çalisiyorum. Trabzon bir futbol sehri ve eger Trabzon’daysaniz biliyorsun ki futbol oynamak için buradasiniz. Ben isimi en iyi sekilde yapmaya çalisiyorum. Çünkü burada oldugum dönemlerde isime zarar getirecek davranislar içine girerek yedek kulübesinde beklemek veya takima yardimci olamamak gibi bir durumla karsi karsiya kalmamak için özel hayatimda çok bir sey yapmiyorum aslinda. Markete gidip alisveris yaptiktan sonra da antrenmanlar bittikten sonra da evinde dinlenmeye giden biriyim. Özel hayatimda çok fazla bir sey yok aslinda" cümlelerine yer verdi.

"Burada mutluyum ve kalmak istiyorum"

Trabzon’a çok alistigini ve sehirde mutlu oldugunu ifade eden Anthony Nwakaeme, takimda kalmak istedigini vurgulayarak sözlerini söyle sürdürdü:

"4 yildir buradayim. Buraya alismis durumdayim. Buradaki insanlara alismis durumdayim. Herkese alismis durumdayim. Insanlar bana çok iyi davraniyor. Tabii sokaga çiktiginizda size en çok mutlu edenlerden bir tanesi insanlarin sizin oynadiginiz futbolu, takimlarina yaptiginiz katkiyi takdir ediyor olmalari. Bunu da görmek beni çok mutlu ediyor. Bazen insanlar sizin hakkinizda yanlis fikirlere sahip olabiliyor. Çünkü ben çok fazla konusmayi tercih eden biri degilim. Tercih ettigim futbolumun benim adima konusmasi. Her zaman sunu söylerim; insanlarin yaptigi isler kendi agizlarindan daha fazla konusmalidir. Isler göstermelidir, anlatmalidir. Benim durumum da böyle. Buradaki görüsmeler Trabzonspor, ben ve baskan arasinda devam ediyor. Tabii burada mutluyum ve kalmak istiyorum. Görüsmeler var ve görüsmelerin sonunda neler olacagini hep birlikte görecegiz."

"Abdullah Avci harika bir insan"

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci ile çok iyi iliskileri oldugunu hatirlatan 33 yasindaki futbolcu, "Hocamizla çok iyi bir iliskimiz var. Kendisi çok iyi bir insan, ayni zamanda da çok zeki birisi. Harika bir insan oldugunu da görebiliyorsunuz zaten. Her maçtan önce size neler yapmaniz gerektigini, rakibin neler yapabilecegini, maçta neler olacagini size bir bir anlatan bir insan. Onun adina da çok mutluyum, sampiyonlukta hep beraber bütün sehir çok mutlu olduk" dedi.



"Parayi sorun edecek son insanim"

Nwakaeme, sevgi ve sayginin paradan çok daha önemli oldugunu savunarak, sunlari söyledi:

"Taraftarlarimiza su mesaji vermek istiyorum; Nwakaeme sizleri seviyor, Nwakaeme bu takimi seviyor. Insanlarin konustuklarini, benim hakkimda neler söylediklerini duyuyorum. Güzel seyler de var. Örnek olarak insanlarin bana söyledigi seylerden bir tanesi; ’top senin ayagina geldiginde stadyumda taraftarlar ayaga kalkiyorlar ve bu insanlarin senin bir seyler yapabilecegini biliyor. Bunu duyabilmek bir oyuncu için gerçekten çok güzel. Bu beni mutlu ediyor ama hakkimda söylenen bazi seyler de var. Önemli olan seyin para olmasi gibi, çünkü ben böyle bir insan degilim. Sevgi ve sayginin paradan çok daha önemli oldugunu biliyorum. Sorunumun para oldugunu söyleyenler olmus. Benim asla parayla böyle bir iliskim yok. Böyle bir sözü de asla ifade etmedim zaten. Benim yakinimdaki insanlar beni tanirlar ve benim nasil biri oldugumu bilirler. Sorunun para olmadigini, sevginin ve sayginin her zaman paranin önüne koydugumu bilirler. Parayla etkilenecek son insanim. Insanlarin bunu bilmesini isterim."

Kutlamalardaki sarki

Kutlamalarda sahneye çiktigi sarkiyla ilgili olarak ise Nwakaeme, "Nijerya’da bir arkadasim yapmisti. Benimle ayni kasabada yasayan bir arkadasim. Arkadasim benim için yazmisti. Dikkat edildiyse o sarkida Trabzonspor sampiyon sözleri de geçiyor. Biz henüz sampiyon olmadan dahi seneler öncesinde bir arkadasiniz sizin için bir sarki yapmissa sampiyon olduktan sonra da bu sarkiyla sahneye çikmam gerektigini düsündüm" diye konustu.

Kaynak: İHA