Muratpasa'da Basketbol Senligi

Muratpasa Belediyesi, 19 Mayis kutlamalari çerçevesinde Muratpasa Atatürk Kent Meydani’nda basketbol senligi düzenledi. Muratpasa Belediyesi’nin yaninda bulunan dev meydan, senlik için basketbol arenaya dönüstürüldü. Senlikte 16 yas kategorisinde 20 takim 80 sporcu, 18 yasta 30 takim 120 sporcu mücadele ederken yetenek yarismasina 20, üçlük yarismasina 22 ve smaç yarismasina 5 genç katildi.



Üçe üçü takimlarin mücadele ettigi turnuva Baskan Uysal’in hava atisiyla baslarken gençlerin son ana kadar mücadele ettigi senlikte 16 yas kategorisinde ‘Kel Ali Tel Ali’, 18 yasta ‘Naneli Sakiz’ sampiyon oldu. Yetenek yarismasini Enes Berat Ünal kazanirken üçlük yarismasinin sampiyonu Kuzey Arda Çetin, maç yarismasinin ise Baran Tugtekin oldu. Birinci olan takim oyunculari ve diger sampiyonlar 750 TL degerinde hediye çeki, kupa ve madalyanin sahibi oldu.

Senlik alaninda Belediye Baskani Uysal, gençlerle bir araya gelirken “19 Mayis bize, yurdumuz düsman isgalindeyken bile Atatürk gibi toplumumuza önderlik ettigimizde ve dogru bir mücadeleyle her türlü güçlügü yenebilecegimizi ögretti. Suanda da güçlüklerimiz, bazi zorluklarimiz var. Ama ne diyoruz ‘Her gün 19 Mayis, her yer samsun olsun.’ Hepiniz birer Mustafa Kemal Olun” diye konustu.

Kaynak: İHA