Kocaeli BSB Kagitspor- Samsunspor Maçinin Ardindan

TBL Play-Off Çeyrek Final serisinde ikinci maçinda da Samsunspor, Kocaeli BSB Kagitspor’u yenerek adini yari finale yazdirdi. Maçin ardindan basantrenörler ve oyuncular karsilasmayi ve seriyi degerlendirdi.



TBL Play-Off Çeyrek Finali’nde ligi ikinci bitiren Samsunspor ile 9’uncu bitiren Kocaeli BSB Kagitspor eslesti. Samsunspor iki maçi da kazanarak yari finale yükseldi. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Kagitspor Basantrenörü Ahmet Murat Yolcu, “Böyle olmamaliydi. Evi koruyup oraya son güne gitmemiz lazimdi. Maça sürpriz sekilde basladik. Ummadigin adamdan 23 sayi yiyorsun. Üzgünüm. Rakibimizi tebrik ediyoruz. Bugün burada çok iyi organizasyon vardi. Bu kadar beklemiyordum. Ama tribünler inanilmazdi. Aileler, çocuklariyla birlikte bizi desteklemek için yerini aldi. Inanilmaz güzel organizasyondu. Ortam çok güzeldi. Bunu daha önce de yakalayabilirdik. Bizler burada geçiciyiz. Önemli olan bu kentte basketbola yatirim yapilmasi ve Nasas’tan sonra bu görevi sirtlayabilmemiz” dedi.



“Elimizden geldigince mücadele edecegiz”

Samsunspor Basantrenörü Ilker Salman, “Oyuncularimizi tebrik ediyorum. Çok zor deplasman ve Kocaeli çok zor bir takim. Kolay maç olmayacagini biliyorduk. Birkaç kez öne geçmemize ragmen Kocaeli geri geldi. Ne kadar iyi takim olduklarini gösterdiler. Turu geçtigimiz için sevinçliyiz. Eslestigimiz Mamak da ligin en tehlikeli takimi bence. Çok iyi ekipleri var. Çok iyi yabanci ve Türk oyunculari var. Elimizden geldigince mücadele edecegiz. Hak edenin kazanacagi maç olsun. Uzun yabancimiz ilk maçta sakatlandi. Insallah Mamak serisine yetistirebiliriz. Izzet muazzam bir oyuncu. Bu maçta da bize 4 ve 5 numarada ciddi katki verdi. Biz bir kisiye bagli degil de genel takim kimyasiyla is yapmaya çalistik. Her oyuncumuz o yüzden çok kiymetliydi. 11 tane oynayabilecek net oyuncum var. Izzet hiç buralarda olmamasi gereken özel bir oyuncu. Bizim sansimiz. O ve diger oyuncularimiz çok degerli. Bu arada bende buraliyim, Gölcüklüyüm. Buranin basarisi beni mutlu eder. Ben küçükken Nasas vardi. Burasi spor sehri. Insallah öncelikle basketbolda ve sonra futbolda basarili olur” diye konustu.



“Inatçi bir takimiz ama basit hatalar yaptik”

Kocaeli BSB Kagitspor’da oyunda 22 dakika süre alan ve takimina 6 sayilik katki veren Mert Ulutas, “Serinin zor olacagini biliyorduk. Samsunspor ligi ikinci bitirdi. Ligin en iyi takimlarindan biri. Seriyi üçüncü maça tasimak istiyorduk. Ama olmadi. Kismet degilmis. Samsun da hak ederek iki galibiyet aldi. Kalan maçlarinda sans diliyorum. Inatçi bir takimiz. Hiçbir maçi birakmadik. Bugün de öyle oldu. Fark bizim için önemli degildi. Kendi oyunumuzu oynamaya çalistik. Bugün elimizde olmayan etkenler de oldu. Tecrübeli takimlar. Biz de basit hatalar yaptik. Onlari yakalamamiza izin vermediler. Maçtan önce çok motiveydik. Maçi kazanacagimizi hissediyorduk. Tribünler de doluydu, bizi motive etti. Ama oyunun basinda gerekli yerlerde reaksiyon veremeyince motivasyon olarak da düstük. Bir sekilde oyunda kalmaya çalistik” seklinde konustu.



“Çok zor deplasmana gelecegimizi biliyorduk”

Samsunspor’un galibiyetinde önemli payi olan, oyunda 30 dakika süre alan ve 17 sayi kaydeden Gökhan Aydin, “Biz öncelikle çok zor deplasmana gelecegimizi biliyorduk. Kocaeli, hiçbir zaman maçi birakmayan bir ekipti. Bunun konsantrasyonuyla geldik. Maça da iyi basladik ama zaman zaman konsantrasyon kayiplari nedeniyle fark kapandi. Oyun içinde yeniden açmayi bildik. Kendi savunmamizdan kaynakli kolay sayilar bulabilecegimizi de biliyorduk. Ben de buldum. Performansim iyiydi. Takim arkadaslarimi kutluyorum. Mamak ile eslestik. Dinlenip antrenman yapip maça hazirlanacagiz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA